Divlji medved koji voli da pozira pred aparatima postao prava internet senzacija

Crni medved u Koloradu viđen je kako pozira za selfije ispred fotoaparata za divlji svet, potpuno oduševljavajući sve ljubitelje životinja i korisnike interneta...

Iako su se u početku ljudi ismevali ovakvim potezima, selfiji su svakako postali jedan od najpopularnijih načina za fotografisanje. Oni su savršen način da se čitava porodica fotografiše prilikom izlaska, umesto da dolaze u neprijatne situacije pitajući strance da to urade za njih.

Međutim, niko nije očekivao da selfiji mogu da dostignu toliku popularnost u medveđem svetu i da će jedna od ovih prelepih životinja uživati u poziranju pred fotoaparatom bez ikakvog straha, baš kao što je ova u SAD uradila. U Otvorenom prostoru i planinskim parkovima u Bulderu, osoblje je postavilo devet kamera na zemljištu od 46.000 hektara.

Ideja se zasniva na kamerama koje mogu pomoći lokalnim naučnicima da saznaju nešto više o divljim vrstama iz okruženja i načinima na koje one koriste prirodne resurse. Kamere su takođe postavljene na način koji sprečava prepadanje životinja i taktički umanjuju svoje prisustvo sa posebnim pozicioniranjem i minimalnim otiskom u prirodi.

Kako je Vil Kili, viši ekolog u OSMP nacionalnom parku, izjavio je: „Fotoaparati sa senzorima pokreta pružaju nam unikatnu priliku da naučimo nešto više o lokalnim vrstama i načinima na koje one koriste svoje okruženje, istovremeno nulirajući naše prisustvo u ovim veoma osetljivim staništima“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group