Dobro je proverila - žena razbila skulpturu da bi videla da li je prava

Želeći da proveri da li je skulptura balon, prilično radoznala kolekcionarka umetnosti dodirnula je skulpturu psa Džefa Kunsa od 42.000 dolara i razbila je na stotinu delova!

Skulptura "Pas od balona" vredna 42.000 dolara srušila se kada je kolekcionarka umetničkih dela koja joj se divila slučajno uništila delo slavnog umetnika. Skulptura američkog umetnika Džefa Kunsa od plavog porcelana, vredna 42.000 dolara, bila je izložena na štandu Bel-Air Fine Art tokom sajma savremene umetnosti Art Wynwood u Majamiju.

Skulptura „Balon pas“ u plavoj boji bila je najpopularnija na celom sajmu, čak i pre nego što se srušila i privukla pažnju. Umetnik i kolekcionar umetnosti iz Vinvuda, Stiven Gamson bio je prisutan kada se nesreća dogodila. „Kada je pala na zemlju, bilo je kao kada saobraćajna nesreća privuče ogromnu gužvu na autoputu“, rekao je Gamson. Dodao je: „To je najpopularniji štand na celom sajmu.“ Kolekcionar, obožavalac Kunsa, pretpostavio je da je žena tapkala po skulpturi kako bi potvrdila da li je realistična skulptura zaista balon.

Na sreću, skupa skulptura psa od balona od 42.000 dolara bila je osigurana od strane Benedikt Kalča, savetnika za umetnost u Bel-Air Fine Art i štetu će pokriti osiguranje.

Kolekcionarka je možda pogrešila, ali nisu svi tako nevini i ponekad mogu da izazovu prave probleme. Prošle godine, američki turista je uhapšen u Kjaramontiju jer je razbio dve rimske skulpture stare 2.000 godina nakon što mu je uskraćena dozvola da vidi papu Franju.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group