Grbavi kit progutao čoveka u Americi i katapultirao ga u vazduh

Jednog muškarca u Americi progutao je grbavi kit tokom lova na jastoge, čineći ga prvim pravim Đepetom iz stvarnoga sveta...

Lovac na jastoge, Majkl Pakard, krenuo je u svoj drugi zaron u toku dana, u blizini jedne plaže u Masačusetsu, jedanaestog lula - nešto posle osam sati pre podne po lokalnom vremenu - kada je doživeo unikatno iskustvo kojim se retko ko može pohvaliti.

Na oko pet metara od peščanog dna, pedeset i šest godina star ronilac pripremao se da krene sa skupljanjem jastoga, ali pre nego što je stigao da uradi bilo šta, njega je kao talas pokupio grbavi kit. "Odjednom sam osetio ogroman pritisak i u sledećem trenutku je nastao potpuni mrak", izjavio je Pakard lokalnim medijima.

"Mogao sam osetiti da se pomeram i konstantan pritisak i stezanje njegovih mišića u ustima". Nakon što je inicijalni šok prošao, ovaj čovek je pomislio da se gotovo sigurno nalazi u ustima ajkule, ali nakon što nije osetio zube niti ubadanja, on je shvatio da ga je u stvari progutao kit. Bilo kako bilo, on se osećao potpuno bespomoćnim i pomislio je kako je svemu kraj. "Bio sam potpuno progutan. Unutra je vladao mrkli mrak."

"Pomislio sam, ne postoji šansa da se izvučem odavde. To je to. Mrtav sam ko disko. Sve o čemu sam mogao da razmišljam bili su moji sinovi." Opremljen ronilačkim odelom, Majkl se borio za život unutar sisara, koji može porasti i do petnaest metara u dužini, oko pola minuta, pre nego što je kao torpedo izbačen nazad u vodu. "Odjednom, kit je otišao do površine i jednostavno eruptirao, pomerajući glavu levo - desno."

"Katapultiran sam u vazduh, nakon čega sam ponovo završio u vodi. Bio sam slobodan i plutao ko daska po površini. Nisam mogao verovati šta mi se dogodilo, ali na svu sreću biću u mogućnosti da milion puta ispričam ovu priču." Kapetan Džo Frensis, koji je krenuo ka obližnjoj pecaroškoj lokaciji posevedočio je momentu kada je Pakard izbačen iz kitovih usta.

"On je veoma srećan što je živ", izjavio je kapetan. "Video sam Majka koji leti iz vode nogama napred i sleće ponovo u okean. Skočio sam sa broda. Pokupili smo ga i skinuli bocu sa kiseonikom sa njegovih leđa. Ja i moja ekipa podigli smo ga na palubu umirujući ga, a on je samo izgovorio - 'Džo, bio sam u kitovim ustima, ne mogu da verujem, bio sam u kitovim ustima Džo'."

Međutim, Majkove misli su nedugo nakon izlaska iz adrenalinskog šoka zamenjene nesnosnim bolom i brzo je prebačen u Kejp Kod bolnicu u Hajenisu. Na svu sreću, njegove noge nisu bile polomljene kao što su se svi pribojavali i otpušten je istog dana ugruvan i spreman da ispriča svoju epsku priču.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group