Milioni muškaraca širom sveta u velikim problemima zbog zloupotrebe steroida

Jedan hirurg upozorava milione muškaraca širom sveta koji će u jednom momentu definitivno biti suočeni sa hirurškim zahvatom za umanjenje grudi zbog upotrebe steroida...

Od 2020. godine, načelnik hirurgije na Signature Klinici, dr Džon Skevofolaks izvršio je preko šeststo operacija ginekomastije. On je otkrio da na hiljade muškaraca zahtevaju ovaj hirurški zahvat zbog sverastuće popularnosti steroida, veoma adiktivnih narkotika C klase, koji se koriste u pokušaju smanjivanja masnoća i izgradnje mišićne mase.

Ginekomastija, često znana kao gino ili muške grudi, može nastati zbog gojaznosti, hormonskog disbalansa i puberteta, ali i upotrebom alkohola, kanabisa i zloupotrebe steroida. Pojedini muškarci mogu razviti pune grudi, dok ostali mogu završiti samo sa uvaćanim bradavicama, koje deluju kao da su otekle.

Uprkos brojnim uzrocima ginekomastije, nakon što je izveo stotine ovakvih operacija, doktor Skevofolaks je otkrio da je preko 50% pacijenata priznalo da je koristilo ili donedavno bilo na drogama koje se koriste za poboljšanje performansi.

Ukoliko steroidi nastave da se koriste u ovoj meri, lekar upozorava da će sve više muškaraca obolevati od ginekomastije, što trenutno uključuje desetine hiljada muškaraca širom sveta. Doktor je otkrio da iako pojedinim muškarcima ne pada teško da odrade ovu operaciju, veliki broj njih nije spreman da se odluči za ovakav zahvat zbog stida.  

Operacija ginekomastije uključuje uklanjanje viška grudnog tkiva i masti u većini slučajeva upotrebom liposukcije. Ona se izvodi pod lokalnom anestezijom i obično traje oko sat ipo i zahteva zadržavanje u bolnici tokom sledeće noći.

Troškovi redukcije muških grudi variraju od kontinenta do kontinenta, ali mogu koštati i po nekoliko hiljada evra u Evropi, a u operaciju ne moraju biti uključene dodatne usluge i zakazani pregledi.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group