Mlada devojka dokazala da ženama za kupovinu nije dovoljno ni 4,6 miliona

Australija deluje kao obećana zemlja, jer scenario o kome brojni maštaju i koji zvuči previše dobar da bi bio istinit, tamo se dogodio već nekoliko puta...

Ko ne bi poželeo da mu legnu milioni dolara na račun bez potrebe za pljačkanjem banaka, državnih riznica ili jednog, jedinog dana radnog staža? Ova predivna misao može naterati suze na oči, ali naravno, ovo je toliko neverovatan događaj da jednostavno nismo spremni za njega, sve i da se u nekoj ludoj igri slučajeva dogodi. Naravno, kada se onima najnesrećnijim srećnicima na planeti ovako nešto ipak desi, onda trošenje novca kao da je njihov definitivno nije najbolja opcija koju mogu iskoristiti.

Jedna žena optužena je za prevaru zbog toga što je otišla u kupovinu života sa 4,6 australijskih drahmi, oko 2.776.402,88 evra, na bankovnom računu. Pre nekoliko godina, Kristina Li, danas stara dvadeset i šest godina, uhapšena je na sidnejskom aerodromu i pojavila se sledećeg dana pred sudom ove zemlje.

Ona je pokušala da se ukrca na let za Maleziju koristeći svoj malezijski pasoš, stoji u zvaničnom sudskom izveštaju. Sudeći prema tužilaštvu Australije, 4,6 miliona australijskih dolara, slučajno je prebačeno na račun ove mlade žene putem jedne banke, greškom povezujući njen sa štednim nalogom kompanije Westpac. Prema navodima, 3,3 miliona od celukupne sume nisu pronađeni i potrošeni su na luksuzne drangulije.

Pored optužnice za sticanje finansijske koristi putem prevare, ova mlada dama optužena je i za svesno korišćenje i manipulaciju imovinom stečenom kriminalnim putem. Međutim, sudeći prema lokalnim medijima, tužilaštvu je ova druga tačka optužnice bila daleko teža za dokazati. Kako je sudija, Lisa Stejpleton, sama izjavila: „Ovo nije novac stečen kriminalom, već novac o kome svi sanjamo“.

Sud je čuo o tome kako Lijeva živi u Australiji poslednjih pet godina i da je u to vreme bila na četvrtoj godini univerziteta. Nakon što je izdata poternica za njom, ona je uhvaćena na aerodromu, gde joj je oduzet malezijski pasoš, dok joj je sud odobrio kauciju do prvog ročišta uz uslov da se javlja svojoj lokalnoj policijskoj stanici dva puta dnevno.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group