Ronioci izronili konjak star 100 godina

Ovo je zaista neverovatno otkriće...

Pre 100 godina, tokom Prvog svetskog rata, 19. maja 1917. godine, švedski parobrod "S / S Kiros" zaustavljen je i pregledan od strane nemačke podmornice UC-58, čiji je kapetan odlučio da potopi parobrod jer je u njemu bilo 50 sanduka konjaka i 15 sanduka likera koji su se iz Francuske prebacivali u Rusiju.

Naravno, svo to piće pronašlo je utočište na dnu mora .Švedski lovci na blaga "Ocean Ks Team" i islandski "Xplorer" udružili su se sa međunarodnim brodom "Deepsea Vorker" kako bi pronšli olupinu parobroda i povratili davno izgubljene boce .

Oni su uspeli i vratili su se sa čak 900 boca na površinu Baltičkog mora. 300 boca pripada vrhunskoj marki Benediktin i 600 boca odavno nestalog konjačkog brenda De Haartman. Ovo je monumentalni podvig budući da je teritorija nazvana nebezbednom za čak i najiksunije ronioce i prosto je neverovatno da je ova ekipa uspela da povrati piće koje više od 100 godina leži na dnu Baltičkog mora.

Ekipa Ocean Ks Team napisala je, „To nije samo pronalazak retkog konjaka i likera već deo istorije bivše carske Rusije.“

Pitate se šta će se desiti sa stotinama flaša izvučenih iz Kirosa. Po svemu sudeći, one će se prodati na aukciji po monstruoznim cenama koje će sigurno preći milione. Ostaje samo da se vidi koji će kolekcionari pića odlučiti da ove flaše dodaju svojim kolekcijama.

Foto:Luxury Launches

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group