Sprečivši sina da vršlja društvenim mrežama blokirao internet u dva naselja

Svaki roditelj se našao u sličnoj situaciji nakon što je detetu poklonio tablet ili telefon za praznike i više nije bio u mogućnosti da ga odvoji od ekrana...

Većina roditelja pokušava da iskoristi različite blokade ili ograničavanje vremena svoje dece ispred pametnih uređaja, želeći da se zabavljaju sa drugom decom ili porodicom. Ljudi su spremni na gotovo sve, osim na korišćenje ometača višetalasnih frekfencija, koji može potpuno blokirati internet konekciju u pola grada.

Upravo je to uradio jedan čovek u Francuskoj, nakon što je iskoristio ilegalni ometač signala kako bi odvojio svoje dete od ekrana, ali je istovremeno uspeo da rasturi internet konekcije dugih stanovnika u širokom radijusu oko sebe. Ovaj čovek se sada susreo sa novčanom kaznom od 30.000 evra i zatvorom od šest meseci zbog svog napada na gradske rutere.

Izveštaj je nastao nakon misterioznih nestanaka interneta koji su se dešavali u posebno vreme između ponoći i tri sata ujutru, svake noći. Telefonski operateri internet provajdera dobijali su hiljade poziva i slali svoje tehničare opremljene laboratorijskim vozilom na teren i uređajima za detektore koji mogu otkriti talase koji izazivaju ometanja. Otac je bezbrižno spavao, znajući da je njegov sin odsečen od interneta, potpuno nesvestan da je svojim ometačem signala pola grada vratio u srednji vek.

Kada je stigao u kancelariju policijskih inspektora, ovaj čovek priznao je da koristi višetalasni ometač signala kako bi sprečio da mu klinac zeva do kasnih sitnih sati po internetu, kao da je zavistan od njega i društvenih mreža. Međutim, ovi ometači često imaju daleko veći radni opseg od onog koji možemo očekivati, dok je ovaj posebni u njegovom posedu uspeo da blokira dve opštine grada Mensanža, prenela je lokalna novinska agencija France Bleu. Oni su takođe ilegalni u Francuskoj iz potpuno jasnih razloga.

Zabrinuti otac trenutno se nalazi pod istragom i moraće da plati sav rad koji je ANFR agencija odradila, ali i izbori sa kriminalnom optužnicom koju mu je policija dodala.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group