Tinejdžer dobio krila nakon susreta sa velikom belom ajkulom

Jedan tinejdžer iz Australije preživeo je susret sa velikom belom ajkulom koji ga je vinuo u vazduh i ostavio ogromnu rupu na njegovoj dasci za surfovanje...

Natanijel Dramond, devetnaestogodišnjak, takmičio se na surf-ski trci na Siklif plaži u Adelejdu prošlog meseca, kada je ajkula, za koju on tvrdi da je velika bela, zagrizla njegovu dasku i vinula ga u nebesa. "Ajkula mi je prišla i jednostavno me napala odozdo. Moja daska se izdigla sa vode, a ja sam u sledećem momentu leteo kroz vazduh i nakon toga pljusnuo u vodu."

Video koji je napravljen nakon ovog opakog napada prikazuje nam Dramondovu pokidanu dasku sa ogromnom rupom na mestu koje je ajkula zagrizla.

Napad se dogodio samo trideset sekundi nakon što je trka u kojoj je Dramond učestvovao počela, na otprilike 800 metara od obale. Drugi takmičari uspeli su da povuku Dramonda na njegove daske, dok su čekali dolazak hitne službe.

"Nema sumnje da je on jedan veoma srećan momak", izjavio je Danijel Vilets, menadžer za hitne slučajeve Surf Life Saving. Dramond zapravo nije bio povređen tokom ovog incidenta, dok ajkuli nije bilo ni traga ni glasa u danima nakon ovog događaja.

U Australiji se prema statistikama dogodi oko dvadeset napada ajkula na godišnjem nivou, dok se većina odigra u Novom Južnom Velsu i zapadnom delu zemlje. Dva napada koja su se dogodila 2021.godine bila su fatalna, dok je sedam ljudi nastradalo godinu dana ranije.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group