USB-C postaje zvanična koncekcija za sve punjače u Evropi do 2024. godine

Prema najnovijem zakonu, svi punjači u Evropi do 2024. godine će morati da imaju USB-C...

Ovo je prilično dobra vest za sve vlasnike iPhone modela, jer je užasavajuće iritantno imati brojne različite punjače za sve naše uređaje. Stoga je Evropska Unija postigla sporazum kako bi se redukovao haos u životima kupaca i gomilao nepotrebni elektronski optad, koji takođe uključuje punjače pametnih telefona, e-book uređaja, bežičnih slušalica, VR setova i laptopova.

Na kraju, prebacivanje na USB-C priključak donosi i brža vremena punjenja, što opet zavisi od snage samog punjača, ali opet može biti prilično korisno ukoliko ostanete bez struje i hitno morate napustiti svoj dom. U zvaničnoj izjavi, predsedavajući Evropskim parlamentom, Aleks Aguis Saliba, izjavio je: „Danas smo najčešći punjač na svetu u Evropi pretvorili u stvarnost!“.

„Evropski potrošači frustirani su već duže vreme zbog više različitih priključaka koje moraju koristiti za svaki novi urađaj. Oni će sada biti u mogućnosti da odaberu jedan punjač i koriste ga za svu svoju pokretnu elektroniku. Ponosni smo što će laptopovi, čitači, bubice, tastature, kompjuterski miševi i navigacioni uređaji takođe su uključeni kao dodaci pametnim telefonima, tabletima, digitalnim kamerama, slušalicama i VR setovima, ručnim igračkim konzolama i bežičnim zvučnicima. Dodali smo i odredbe o bežičnom punjenju kao sledećem evolutivnom koraku u tehnologiji punjenja, zajedno sa poboljšanjima etiketa i informacija za korisnike.“

Brojni obožavaoci uređaja kompanije Apple iz Evrope, ta masa mučenika, izrazila je svoje zadovoljstvo zbog ove promene jer trenutno, novi iPad i MacBooks modeli koriste USB-C konekciju, dok iPhone i dalje stiže sa Lighting sistemom, koji itekako može biti problem kada se radi o brzinama prenosa većih fajlova između dva uređaja.

Iako brojnim ljudima nije jasno zbog čega ljudi kupuju Apple proizvode na prvom mestu, mnogim korisnicima nije potpuno bistro zbog čega je Apple odlučio da se zadrži na Lighting portu toliko dugo, dok neki sa nešto više pameti u glavi veruju da njegova unikatna prava licenciranja i ekskluzivnost možda ipak imaju brojne finansijske prednosti za kompaniju.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group