Xiaomi radi na ekstremno brzom punjaču od 200W

Kompanija Xiaomi je nedavno predstavila svoj posledji tehnološki napredak u polju punjanja baterija, koji je zvanično postavio novi svetski rekord kako za žičane tako i bežične brzine punjenja...

Koristeći modifikovani Mi 11 Pro model sa baterijom od 4.000 mAh, kineski proizvođač je bio u mogućnosti da je dopuni za osam minuta sa preko 200W snažnim žičanim “HyperCharge” sistemom ili za petnaest minuta sa 120W snažnim bežičnim punjačem.

Vremena punjanja često predstavljaju glavne tačke kineskih kompanija koje se bave proizvodnjom pametnih telefona i one veoma često demonstriraju svoje proboje u ovom polju, a njihove kreacije mogu, ali i ne moraju postati finalni proizvodi. Pre dve godine, na primer, Xiaomi je predstavio svoj sistem od 100W koji je mogao napuniti beteriju telefona od 4.000 mAh za sedamnaest minuta, dok je prošle godine Mi 10 Ultra model bio napunjen za dvadeset i tri minuta punjačem od 120W, mada je on u okviru zadatka imao veću bateriju od 4.500 mAh.

Oppo je još jedan lider u ovom polju sa svojom VOOC tehnologijom koja formira bazu One Plus Dash i Wrap sistema brzog punjenja. Prošlogodišnja demonstracija sa 125W snažnim sistemom i punjenjem 4.000 mAh velike baterije u roku od dvadeset minuta, dogodila se manje od godinu dana nakon što je tada zvanično najavljena najbrža varijanta kompanije Xiaomi od 100W, zajedno sa izuzetnom linijom trenutnih Find X3 Pro punjača od "svega" 65W.

Progres je uvek dobrodošao, posebno kada je reč o svepopuarnijem brendu pametnih telefona, dok ideja da će svet uskoro najverovatnije biti u mogućnosti da napuni svoje telefone u roku od osam minuta deluje više nego privlačna. Vredi napomenuti takođe da ovakvi sistemi uvek zahtevaju posebne kablove i bazne jedinice, tako da će oni bez sumnje biti korišćeni gotovo uvek u kućnim uslovima, radije nego u hitnim situacijama kada bi verovatno bili najkorisniji. Na kraju, mogućnosti odabranih telefona da prežive čitav dan korišćenja u okviru jednog ciklusa punjenja za sada definitivno predstavlja važniju stavku, a tako će najverovatnije ostati i u narednom periodu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group