Zašto iPhone telefone nije poželjno ostavljati na punjaču tokom noći

Koliko god to često radili i koliko god bilo privlačno, korisnici iPhone modela upozoreni su da ne bi trebalo da ostavljaju svoje uređaje na punjaču tokom noći...

Gotovo svaki korisnik pametnih telefona je ovo makar jednom uradio, sa pojedinim ljudima koji to rade konstantno, dodajući sto alarma kako bi se pripremili za svoja jutra, ali kako pojedina istraživanja navode, baterije mogu biti podložne stresu prekovremenog rada, baš kao i ljudi.

Međutim, jedan čovek je dokazao da ostavljanje iPhone telefona na punjaču tokom noći može dovesti do optećenja baterije i skratiti joj život, sa ovim tehnološkim ekspertom koji je rekao ljudima da izbegavaju ovakve višesatne tretmane ukoliko žele da njihovi uređaji traju. Snimivši video na ovu temu, korisnik TikTok platforme imena Šoms, pružio je dodatne dokaze o tome koliko zapravo ovakvi tretmani mogu biti štetni.

„Svako voli da kaže kako je 'curenje' baterije samo mit i da ostavljanje telefona preko noći nema nikakav uticaj na zdravlje vaše baterije, ali ću vam sada upravo to i dokazati“, izjavio je Šoms. Držeći svoj iPhone 13 Pro model, koji je kupio kada je izašao prošle godine, Šoms ga je okrenuo i pokazao da se on nalazi na sto posto baterijskog zdravlja.

On ga je zatim uporedio sa ženinim regularnim iPhone 13 modelom koji je ona kupila tri meseca nakon lansiranja i koji je već na 93%. Na kraju, TikTok je izvadio i bonus iPhone 12 Pro uređaj koji je kupio godinu dana pre 13 Pro Max, ali je i on je takođe bio na 100%.

Kako je Šoms objasnio: „Ona svoj telefon ostavlja na punjaču svake noći kada ode u krevet, dok ja mogu nabrojati na prstima jedne ruke koliko sam puta to uradio. Stoga, ukoliko brinete o zdravlju svoje baterije u telefonu, bilo zbog prodaje ili maksimalnog baterijskog života u svakodnevnoj upotrebi, onda je potrebno da prestanete sa punjenjem vaših iPhone modela tokom noći“.

@shoandtech Stop charging your phone overnight! Optimized charging isn’t as great as you think it is! #iphone #android #batteryhealth #tech #shoandtech ♬ original sound - Shomes | Tech & Lifestyle

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group