Uskoro stižu autonomni taksiji Elona Maska

Tajkun je objavio tvit, preko kojeg nas je obavestio o dolasku "Tesla Robotaxis".

Elon Mask, zagonetni milijarder kompanija X i Tesla, izazvao je uzbuđenje tvitom u kojem je obećao otkrivanje "Tesla Robotaxis" 8. avgusta. Najava je stigla u Maskovom prepoznatljivom stilu: sažeto i bez mnogo detalja.

Tvit je nastao ubrzo nakon izveštaja Rojtersa, koji je govorio o Teslinom prelasku na Robotaxis, ostavljajući iza sebe projekat razvoja jeftinijeg vozila. Mask nije demantovao nijednu konkretnu tvrdnju Rojtersa i ubrzo je usledila objava o datumu lansiranja „Tesla Robotaxis“, što nam izgleda kao da se slaže sa izveštajem.

Mask često ostavlja mnoge da se pitaju o suštini svojih najava. Iako bi se događaj na koji on misli zaista mogao dogoditi u avgustu, važno je ublažiti očekivanja. Prelazak od koncepta do funkcionalnog, bezbednog i zakonski usklađenog automatizovanog vozila uključuje značajne izazove osim jednostavnog predstavljanja prototipa vozila.

Tesline akcije su pale za oko 6% nakon izveštaja Rojtersa i čini se da je Maskov tvit "zakočio" taj pad. Vrlo je verovatno da je Mask žurio da otkrije datum predstavljanja samo da spreči pad Teslinih akcija.

Videli smo Tesline demonstracije u prošlosti, kao što je demo robota koji pleše, koji na kraju nikada nije funkcionisao. Ovi slučajevi služe kao opomena o Maskovim obećanjima.

Trenutno, međutim, znamo da 8. avgusta Elon Mask planira da otkrije prvi Teslin autonomni taksi.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group