Elon Mask planira izgradnju čitavog grada za zaposlene svojih kompanija

Elon Mask navodno već planira da svoju pažnju sa Twitter platforme skrene na novi revolucionarni projekat...

Preduzetnik i najbogatiji čovek na svetu odlučio je da izgradi kompanijiski grad za Tesla, Boring i SpaceX zaposlene, sudeći prema izveštaju The Wall Street Journal Sources publikacije, koja je potvrdila da je Mask kupio 3.500 hektara zemlje u Teksasu, gde će osnovati grad Snailbrook, što je referenca na maskotu njegovog brenda Boring, u kome će biti smešteni radnici njegovih franšiza.

WSJ navodi i izveštaje akte okruga u kome će grad nići, zajedno sa elektronskim adresama zvaničnika i unutrašnjih komunikacija. Ova publikacija ističe da su zaposleni kompanije Boring već pozvani da se prijave za dobijanje svojih nekretnina, dok su rente za dvosobne ili trosobne kuće oko osamsto dolara mesečno.

Navodni grad će najverovatnije biti smešten u Bastrop okrugu, u blizini Ostina, sa Maskom koji upravlja fabrikama kompanija Tesla, Boring i SpaceX iz ovog generalnog područja. Prošle godine, proizvođač električnih automobila otvorio je novu Gigafabriku u Ostinu, nakon što se Mask 2020. godine preselio iz Kalifornije iz razloga koje je u to vreme obrazložio restrikcijama uslovljenim korona virusom.

Pored smeštaja za radnike ovih brendova i svih Maskovih fabrika iz okruženja, novi grad će posedovati Mentossori školu za decu i imati svoju organizaciju izbora za gradonačelnika.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group