Evo koje pitanje Elon Mask postavlja ljudima koji hoće da rade za njega

Elonu Masku nije važno da li ste završili fakultet, već kako razmišljate...

Direktor i osnivač Tesla kompanije, sve je češće glavna tema mnogih razgovora, a razlog za to jeste što je ovaj čovek unapredio električne automobile i napravio pravu revoluciju kada je reč o automoblima na elektro pogon. Takođe, on je osnovao i SpaceX kompaniju, gde je napravio vrlo impresivne rezultate u svemirskim istražaivanjima i jeftinim odlascima u svemir.

Pošto održava dve ogromne kompanije, Elon konstatno traži ljude koje žele da zaposli i od kojih očekuje da mu pomognu da unapredi svoj biznis i da obezbedi ljudima bolju budućnost. On kaže da kod ljudi ne traži završene škole, već logično razmišaljnje,a da se sve ostalo može lako naučiti uz dobre mentore.

Mask je postao popularan po tome što svojim budućim radnicima postavlja zagonetke, a evo jedne koja je nedavno uspela da dođe u javnost. "Nalaziš se na površini Zemlje. Ideš jednu milju ka jugu, jednu milju ka zapadu i jednu milju ka severu. Završiš na istom mestu odakle si krenuo. Gde si ti?"

Oni koji uspeju da odgovore na ovo pitanje, dobijaju velike šanse da rade za Maska, jer na ovaj način pokazuju dobro ramišljanje i logiku, a ako vas zanima, odgovor na pitanje je SEVERNI POL.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group