Mark Zakerberg želi da izleči sve bolesti

Osnivač Fesjbuka je angažovao tim od 50 doktora sa kojima pokušava da izleči sve ljudske bolesti...

Iako je vlasnik multimilionske kompanije, Mark Zukerberg je čovek koji se trudi da živi skromnim životom i da produži život čovečanstvu. On je zajedno sa svojom suprugom osnovao CZI Biohub kompaniju i u nju uložio 3 milijarde dolara. Mark je to uradio sa ciljem da stvori uslove za otkrivanje i lečenje svih ljudskih bolesti, jer smatra da će bez bolesti ljudski život biti mnogo duži.

Zukerberg želi da okupi tim od 50 najboljih doktora koji će na raspolaganju imati sva sredstva i alate pomoću kojih će moći da se pozabave ovim zadatkom. Izlečiti neku bolest nije lak zadatak, pa se ovo može posmatrati i kao novo otkrivanje penicilina.

Mark misli da će njegova ideja i kompanija uspeti da iskoreni sve bolesti do kraja 21. veka, što će biti neverovatan korak unapred za čovečanstvo, ali i za čitavu planetu.

Biohup kompanija neće biti sama na ovom zadatku i Marku i njegovoj supruzi će pomoći Berkli, UCF i Stanfrod univerziteti koji su rekli da će takođe uspeti da pruže što više novčane, ali i mentalne pomoći u otkrivanju i iskorenjivanju bolesti.

“Kroz istoriju nauke, najveća otkrića su nastala kao deo kreiranja neke nove tehnologije, koja vam daje priliku da stvari vidite iz drugog ugla. Alati su jako važan deo istraživanja koji nam pomaže da pronađemo načine za lečenje bolesti. Planiramo da investiramo milijarde dolara tokom deset godina. Ali, proći će godine pre nego što ovi alati nastanu i budu upotrebljivi. Znamo da je ovo jako težak proces koji iziskuje strpljenje, ali je veoma važan”, rekao je Zukerberg, pomenuvši mikroskope i DNK sekvence kao primere.

Drago nam je što uticajni i bogati ljudi poput Zukerberga imaju ideju i želju da pomognu i unaprede čovečanstvo. Sigurni smo da će on ostati upamćen u istoriji kao velikan ljudskog roda.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group