Netflix izgubio najveći kvartalni broj pretplatnika ikada

Kompanija Netflix pretrpela je najveći kvartalni gubitak u svojoj istoriji, jer su stotine hiljada ljubitelja TV programa i filmova odlučili da ugase svoje naloge...

Striming servis najavio je velike promene tokom kvartala koji se završio 30. juna i prosledio je pismo svojim deoničarima pre nekoliko dana, u kome je obrazložio svoje planove i očekivanja za sledeća tri meseca.

Netflix je izrazio svoje nade da će dodati milion pretplatnika u trećem kvartalu, nakon što je prethodno predvideo da će izgubiti oko dva miliona u prethodnom kvartalu. U realnosti i prema navodima kompanije, oni su izgubili oko 970.000 pretplatnika, što je više nego duplo manje od procenjenih dva miliona, ali je i dalje najveći gubitak do danas.

Ova vest stiže nakon što su deonice kompanije Netflix pale za oko 70% prošle godine, što je prema marketinškoj proceni smanjenje sa 300 milijardi na ispod 90 milijardi za manje od jedne godine. Međutim, nakon što je objavljeno da je broj izgubljenih korisnika manji od procenjenog, deonice ovog striming servisa povećale su se za 8%.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group