Poslodavac radniku greškom uplatio gotovo trista puta veću platu

Hvala, doviđenja!

Čovek koji je slučajno dobio 286 puta veću platu od normalne dao je otkaz i potpuno nestao sa lica zemlje na veliku radost njegovih poslodavaca koji ga još uvek progone za njihov novac...

Neimenovani muškarac zaposlen je u Consorcio Industrial de Alimentos, kompaniji koja predstavlja jednog od najvećih proizvođača suhomesnatih proizvoda u Čileu.

Čileanski finansijski sajt Diario Financiero, preneo je da je plata ovog zaposlenog na mesečnom nivou iznosi 500.000 čileanskih pezosa, što je oko 545 dolara, odnosno nešto više od nacionalnog minimalca koji se kreće oko 400.000 čileanskih pezosa, oko 434 dolara mesečno, sudeći prema Take-Profit.org publikaciji.

Međutim, tokom ove godine kompanija je slučajno uplatila ovom radniku 165.398.851 čileanski pezos ili 178.692 dolara, što znači da je njegov prihod tokom tog meseca bio stotinama puta veći od onoga što ga je kao zaposlenog sledovao.

Kada su talenti iz ljudskih resursa primetili ovu interplanetarnu grešku, pohitali su ka svom zaposlenom kako bi mu objasnili situaciju i zatražili pare: „On je informisan o svemu i jasno mu je stavljeno do znanja da ovaj novac nije deo isplate za bilo kakve njegove radne usluge“, stoji u zvaničnom pravnom dokumentu, koji je preneo Diario Financiero.

Muškarac je prvobitno pristao da ode do svoje banke sledećeg jutra i uplati pare koje je greškom dobio, ali se on ipak nije pojavio i na kraju je ispario na takav način da mu ni vojska ne može ući u trag. Njegov poslodavac nije bio u mogućnosti da stupi u kontakt sa njim, uprkos brojnim pokušajima na sve moguće načine, kako bi se on sam javio danima kasnije i dao momentalan otkaz sa nepoznate lokacije.

Sada, nakon mesec dana od kada kompanija nije čula ništa od svog bivšeg zaposlenog, njen advokatski tim pokrenuo je pravnu tužbu protiv njega zahtevajući novac nazad. Za sada deluje kao da je ovaj čovek postojao samo na papiru, potpuno nestajući sa lica zemlje i gubivši kontakt sa svima, tako da se iskreno nadamo da će sa ovim novcem negde započeti novi život u sreći i blagostanju.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group