Azurna obala - Savršena destinacija za letovanje

Više slika

Više slika

Francuska obala na Sredozemnom moru, poznata kao franucska rivijera i Azurna obala, u čitavom svetu ima samo nekoliko konkurenata, kada pričamo o luksuzu i lepoti...

Gradovi i plaže ove destinacije su neprevaziđeno lepi i luksuzni, prava i idealna mesta za odmor koji ćete čitavog života pamtiti. Od Sen Tropea, mesta gde odmaraju poznati i gde su često usidrene najluksuznije jahte sveta, preko skupocenih i izuzetno ekskluzivnih hotela u Monaku, do čuvenog filmskog festivala u Kanu, Azurna obala je destinacija koju krasi kristalno čista voda, savršeno toplo vreme i još lepše plaže. Iako prilično skupocena destinacija, francuska rivijera veoma je poznata i popularna. Veliki broj ljudi baš ovde dolazi na letovanje, sa veoma dobrim razlozima. U ovom predivnom mestu vlada vanvremenska elegancija, protkana glamurom starih vremena, vreme je uvek idealno, a hrana je izvrsna.

Ukoliko Azurnu obalu posetite tokom letnjih meseci, nemojte se nadati privatnosti ili mestu gde se možete osamiti. Ovo je mesto za ljude koji vole društvo, upoznavanje novih osoba koje dolaze iz brojnih zemalja širom sveta, burni noćni provod i glamurozne večernje izlaske. Pored opšte poznatih mesta koja krase francusku rivijeru, tu su i ona manje poznata, ali podjednako lepa, u koja ćete se veoma lako zaljubiti na prvi pogled.

Sen Trope je proslavila čuvena lepotica Brižit Bardo – to je bilo njeno omiljeno mesto za odmor i letovanje. Nakon njenih čestih boravaka ovde, Sen Trope postao je turistička Meka, koja okuplja ljubitelje luksuza i pravog, boemskog uživanja, kao i magnet za bogate i poznate ljude. U ovom gradu tokom jedne ležerne šetnje možete sresti brojne poznate ličnosti, a možete uživati u nekom od starinskih kafea i upijati atmosferu grada. Ukoliko ste ljubitelji nautike i morskog prostranstva, u luci ovog grada postoji veliki broj restorana i kafea iz kojih možete posmatrati luksuzne jahte, gde se gotovo svake noći odigrava neka privatna zabava, koje priređuju bogati i poznati. Najbolje vreme za posetu Sen Tropea ipak je van sezone, kada možete uživati u njegovim lepotama, bez gužve i gomile turista, koje će vas sigurno tu dočekati ukoliko ga posetite u jeku turističke sezone.

Nica je idealna, elegantna lepotica Azurne obale, prostrana i raznolika, a veoma popularna kako kod starijih, tako i kod mladih ljudi, kod onih sa dosta novca i onih koji vole malo skromnije odmore. Iako je većina njenih plaža kamenita, Nica je omiljeno mesto kako među žiteljima grada, tako i među turistima, koji dolaze da uživaju u njenoj vanvremenskoj lepoti i moći. Nica je nekada bila najmoćnija i najznačajnija francuska luka, pa tako i sada sadrži veliki broj interesantnih prodavnica, butika, restorana sa izvrsnom i uvek svežom morskom hranom i mnoge druge interesantne detalje.

Marsej svakako njie tipični turistički grad na francuskoj obali, iako ga mnogi baš tako zamišljaju. To je treći po veličini grad u ovoj državi, veoma je velik i raštrkan zbog svoje čudnovate lokacije. On svojim posetiocima može mnogo toga da ponudi, počevši od živopisne pijace sa interesantnim stvarima, prelepe uvale i plaže, a naravno, tu je i izvrsna morska hrana, koja ima malo konkurenata u čitavom svetu. Brojni luksuzni butici nalaze se unutar ovog grada, a ekskluzivnih restorana i hotela ima u izobilju.

Kan je mesto koje je poznato širom sveta, gde se jednom godišnje okupi elita iz čitavog sveta, zbog istoimenog filmskog festivala. Tada, u Kanu možemo videti najnovije haute couture haljine, glamurozne dame i džentlmene, koji su odraz elegancije i luksuza. Ovaj obalski francuski grad je sve sem jeftin – ulaz na privatnu plažu, koja je idealna za odmor plaća se oko 30 evra, ali pored nje postoje i razne besplatne atrakcije. Turisti koji posete Kan mogu uživati u posmatranju jahti, mogu obići palatu u kojoj se održavaju projekcije filmova tokom festivala, a mogu šetati uzanim ulicama starog grada. Sve što radite u Kanu, ostaće vam u sećanju do kraja života, kao vaša najglamuroznija uspomena.

Antib je grad u kom je živeo čuveni Pikaso i u kom je uvek nalazio inspiraciju za svoja remek dela. Ovaj grad je danas jedna od najboljih i omiljenih destinacija za porodične odmore i letovanja, kako Francuza, tako i stranaca. Njega krase prostrane i čiste plaže i interesantna brdovita obala. Večernji časovi u ovom gradu podsećaju nas na neki stari film, jer on tada zasija u sasvim drugačijem svetlu. U staroj luci postoji veliki broj eklektičnih restorana, gde se uživa u ambijentu i atmosferi sa šarmom starih vremena. Što se tiče atrakcija u kojima možete uživati dok ste u Antibu, možete posetiti Pikasov muzej ili neku od lokalnih pijaca, gde možete pronaći predmete koji će u vama probuditi interesovanje i inspiraciju.

Vreme na Azurnoj obali praktično tokom cele godine je savršeno. Ovde vlada umerena mediteranska klima, koju karakterišu blage zime i umereno topla leta. Čitava francuska rivijera ispunjena je restoranima gde se služe tradicionalna i moderna morska jela, pored fuzije različitih kuhinja. Ovde će svaki posetilac naći nešto u čemu će uživati. Brojne salate i osvežavajuća pića su tu da vas opuste i rashlade tokom toplih letnjih dana. Šampanjac je obavezni deo boravka na Azurnoj obali, kao i pastis, tradicionalno piće od anisa.

Koliko god dana da posvetite svom odmoru na Azurnoj obali, neće vam biti dovoljno. U prvi mah, delovaće vam možda kao i svako drugo mesto za letovanje, ali će vam se njen šarm i lepota uvući pod kožu i zauvek ostati tu. Francuska rivijera je idealna za romantične i zaljubljene parove, porodice i prijatelje, ali i samce koji su u potrazi za svojom večnom ljubavi...

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group