PETA kreirala bizarnu kolekciju od ljudske kože i delova tela

Grupa za prava životinja PETA - People for the Ethical Treatment of Animals - lansirala je kampanju zastrašujućeg izgleda u kojoj napada kompanije koje koriste kožne proizvode sa odećom kreiranom navodno od ljudske kože...

Satirična onlajn radnja nazvana Urban Outraged, u jasnoj igri reči povezana sa popularnim uličnim brendom Urban Outfitters, poseduje brojne predmete koji su navodno kreirani od ljudskih delova tela. Naravno, ovo je PETA i ovakva bizarna tehnologija proizvodnje bi bila potpuno protiv uverenja njenih članova, ali šta god da su smislili prilično je ubedljivo i izgleda, u najmanju ruku, potpuno užasavajuće.

Upravo je ovo bila poenta koju su aktivisti želeli da istaknu, dok je u zvaničnom saopštenju, PETA ovu garderobu opisala kao kreiranu od najfinije kože, koja kada pogledate malo bolje, otkriva ljudska lica na jaknama, ljudske zube na cipelama i krv koja izlazi iz torbi. Sve pomalo podseća na ljudsko odelo koje je serijski ubica Bufalo Bil nosio u naslovu Kad jaganjci utihnu iz 1991. godine. Slogan kampanje glasi: "Moda koja vas primorava da postavite pitanje 'koga nosite'?".

Međutim, ovo je sasvim normalna stvar za PETA udruženje, koje često koristi kontraverzne tehnike kako bi izguralo prava životinja u različitim sferama industrije. Jedan od izmišljenih rivjua postavljenih ispod čizama glasi: "Nisam zaista osoba koja voli cokule, ali mi je drago što je Meg bila, jer su ovo najbolje cipele koje sam ikada nosio". PETA je takođe kreirala i novu Afterlife Collection, koja kupcima nudi priliku da voljene koji preminu pretvore u odeću za njih.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group