Trend - Satovi

Elegantna kolekcija satova švajcarskog brenda Roger Dubuis

Švajcarski proizvođač luksuznih satova, kompanija Roger Dubuis, stvorila je svoje ime u svetu vrhunskog časovničarstva sa svojim tehničkim sportskim skeletonizovanim primercima, kreiranim od inovativnih materijala...

Međutim, dosadašnji modeli ovog brenda bili su prilično masivni i glomazni, sa prosečnim kućištima od 45mm. Nisu svi u mogućnosti da nose ovako velike primerke satova na svojim zglobovima, što znači da je luksuzna mrka propuštala brojne prilike prodaje svojih modela bazi kupaca sa nešto srazmernijim obimom ruku.

Sada se sve to menja i Roger Dubuis predstavlja svoju najnoviju Excalibur Spider kolekciju satova sastavljenu od tri različita modela, koja dolaze sa kućištima od 39 milimetara. Ovo je prvi put da su modeli opremljeni posebnim turbijonima kompanije kreirani uspešno u manjim kućištima, što otvara mogućnost stvaranja potpuno novog programa namenjenog novim kupcima i pruža Excalibur linijama daleko veću dostupnost.

Trio novih 39mm velikih satova, uključuje dve uniseks varijante Excalibur Spider Flying Tourbillon sistema, praćenih Excalibur Pirelli Flying Tourbillon varijantom nešto živopisnijih boja. EX0815, prvi od tri modela, dolazi sa crnim DLC titanijumskim kućištem i obodima od tvrde gume, lakiranim desetominutnim pokazivačima na brojčaniku i crnom gumenom narukvicom.

Sa druge strane, EX0816 model poseduje nešto blaže tonove i osamnaestokaratno zlatno kućište sa titanijumskim jezgrom, praćeno belim gumenim kaišem, dok su obe verzije satova ograničene na 88 jedinica. Treći sat iz kolekcije dolazi kao plod saradnje kompanija Roger Dubuis i Pirelli, legendarnog proizvođača guma, a poseduje identično crno DLC titaniumsko kućište sa svetlocrvenim akcentima i unutrašnjim obodima.

Baš kao i ostala Pirelli izdanja, novi sat dolazi sa gumenim kaišem, kreiranim od recikliranog materijala nabavljenog sa pravih šampionskih trkačkih pneumatika brenda. Ova edicija je veoma ekskluzivna i dolazi u ograničenom izdanju od 28 primeraka. Sva tri časovnika pokreće isti RD510SQ Caliber, skeletonizovani mehanizam sa ručnim navijanjem i frekvencijom od 3Hz, koji dolazi sa letećim turbijonom na poziciji sedam sati i nudi rezervu energije u trajanju od 60 sati.

N.Đ.

Izvor: LuxuryLaunches

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group