BATA proslavio 125 godina postojanja

Catwalk show, inspirativna izložba cipela, fascinantan, nostalgičan pop-up muzej…

Ovo je bio Bata Fashion Weekend 2019. Jedan od najvećih proizvođača obuće predstavio je najnovije modele iz aktuelne kolekcije, uključujući obuću rađenu za različita tržišta – italijansku kolekciju, kinesku kolekciju, azijsko-pacifičku kolekciju, kao i kolekcije Bata Flexibile, Bata Light i Bata Insolia. Na izložbi je prikazana i kolekcija Bata Heritage, a po prvi put su predstavljene Power Mello patike. Događaj je ugostio i finaliste takmičenja „Bata Young Designers` Challenge“. Ovaj spektakl održan je 13-14. aprila u prestonici Češke, Pragu, u palati Zofin – idealno mesto za proslavu 125 godina postojanja brenda.

Prigušena svetla, dok tenzija i iščekivanja rastu, a sve oči bile su fokusirane na pozornicu – Bata Fashion Weekend je mogao da počne. Brend je predstavio svoje najbolje modele uz razne animacije, a kada je DJ pustio muziku pistu su preplavili modeli.

Ove godine, Bata proslavlja 125 godina prisutnosti u svetu mode. Fashion Weekend bio je pravi način da se ovaj jubilej proslavi, ali i da se predstavi najnovija kolekcija obuće. Nakon Milana, koji je ugostio ovaj događaj prošle godine, Prag je bio domaćin eventa, koji je putem live stream-a gledan širom planete.

Kompanija je pokazala svoju jedinstvenu italijansku kolekciju, dizajniranu i proizvedenu u Italiji od najkvalitetnije kože. Nova kineska kolekcija, premijerno je prikazana ove godine. Kolekcija sadrži klasične Bata modele, ali sa svežim zaokretom i kontrastnim, živim bojama. Pored kineske, predstavljena je i azijsko-pacifička kolekcija, karakteristična po animal i cvetnom printu.

Red Labelasortiman klasičnih cipela, istakao se po čistom i jasnom dizajnu, a svi ljubitelji ovog stila, imaće priliku da uživaju u različitim modelima. Kompanija je posebno ponosna na Bata Heritage kolekciju, retro stil sa savremenim dodacima. Na Fashion Weekend-u predstavljena je saradanja sa kompanijom Coca Cola, a ljubitelji brenda imali su priliku da vide najnovije modele patika iz Power kolekcije – Power Mello model sa fleksibilnim đonom, biće dostupan širom sveta nakon Bata Fashion Weekenda.

Bata posebnu pažnju posvećuje tehnologijama, kako bi obuća bila funkcionalnija i udobnija. Nove tehnologije primenjene su na Bata Flexibile kolekciji – smart casual obuća sa fleksibilnim đonom, Bata Light kolekciji (obuća laka kao pero, moderna, neformalna, veoma udobna za šetnju) i Bata Insolia kolekciji (elegantna i šik obuća koja poboljšava držanje, uravnotežuje i produžava trošenje đona).

Ali nije sva pažnja bila usmerena na catwalk show. Izložba Batine obuće bila je dostupna i u posebnoj sali, a publika je imala priliku da bliže vidi obuću predstavljenu na reviji.  Pored izložbe cipela posetioci su imali priliku da vide i pop up muzej sa raznim predmetima, retro obućom, a prikazan je i film u kome je predstavljena istorija Kompanije.

Posebna, elegantna kolekcija obuće, koja proslavlja 125 godina postojanja brenda, pod nazivom „125th Anniversary Editon“ predstavljena je na ovom događaju. Ova kolekcija biće dostupna u radnjama od oktobra ove godine.

Događaj je ugostio i finaliste takmičenja „Bata Young Designers` Challenge“- godišnje takmičenje u kojem su učestvovali najtalentovaniji dizajneri sa univerziteta u Italiji, Keniji i Češkoj. Obuća koja odnese pobedu biće dostupna u selektovanim Batinim radnjama.

Prodavnice obuće BATA nalaze se u Beogradu – Ušće shopping center, Delta city, Big Fashion, Novom Sadu – Promenada centar i Big Shopping center, kao i Nišu – Forum shopping center.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group