Da li je Fiat Multipla zaista najisplativiji polovnjak

Mnogi tvrde da je ovo najpovoljniji i jedan od komfornijih automobila za vožnju, koja bi da je jeftinija, bila za džabe…

Neobični, pomalo ružnjikavi Fiat Multipla definitivno je predmet rasprave brojnih vozača. Jednostavno, ili ga volite, ili ga mrzite. Prvenstveno kreiran kao potencijalno taksi vozilo, ovaj automobil nudi nam brojne razloge da ga volimo, čak i ako po strani ostavimo njegov nadasve neobični izgled.

Posedovanje tri reda individualnih sedišta je jedan od njih, kao i mogućnost spuštanja jednog sedišta radi formiranja naslona za ruku, samo su jedan od brojnih razloga za to. Vozači ovog modela retko se žale, uprkos činjenici da se zbog svoje dimenzije malo teže parkira u centrima grada. Ovaj automobil je stabilan, lako se upravlja i vozi, a ima i veoma dobar rezultat za komfor u vožnji da veća rastojanja.

On dolazi u ponudi sa benzinskim i dizel motorima, a novitet (za naše tržište) su pogonski sklopovi koji podržavaju i metan.

Verovatno ćete biti prijatno iznenađeni cenama polovnog Fiat Multipla modela, jer poprilično brzo gube vrednost kada više nisu novi, ali se zadržavaju na poprilično stabilnoj cifri u svom polovnom stanju. Možete kupiti jedan polovni model za par hiljada evra, vozikati ga godinu dve i prodati kada vam dosadi, bez velikih gubitaka.

Registracija i potrošnja ovog modela takođe dolaze sa razumnim cenama – ono što nas je privuklo su tvrdnje brojnih vozača sa kojima smo u poslednje vreme razgovarali, a koji kažu da se za 400 dinara u ovom modelu na otvorenom drumu može preći i preko 100 kilometara! Naravno, to sve važi u slučaju da vozite model koji prihvata metan.

Ako se pitate o čemu bi posebno trebalo povesti računa kada se radi o kupovini ovog polovnjaka, nema nekih specifičnih situacija na koje bi trebalo obratiti pažnju. Utrošite malo vremena i dobro proverite kabinu, uverite se da sva elektronika radi kako treba i pogledajte da li su tapacirunzi sedišta pocepani ili su u dobrom stanju.

Pošto je ovo širok automobil, uverite se da nema štete na vratima i retrovizorima, kao i u to da se retrovizori lako podešavaju. Proverite da li ima oštećenja na svakom uglu automobila i na svakim vratima. Ono što morate znati je da je izduvna grana benzinskog modela jednodelna, te da vas neće izaći jeftino ako bude potrebna promena, pa dobro proverite u kakvom je stanju.

Auto Exclusive

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group