Kako da trajno uklonite ogrebotine sa vašeg automobila

Ništa ne upada u oči kao velika ogrebotina na automobilu...

Sigurni smo da i vi imate problema sa ogrebotinama na automobilu. Ogrebotine mogu nastati zbog različitih uticaja i dovoljan je samo blag pritisak na boju kako bi se oštetila. Međutim, postoji način kako da uklonite ogrebotine.

Evo šta će vam biti potrebno:

Mešavina vode i sapuna
Krep traka
Šmirgla granulacije 3000
Šmirgla granulacije 5000
Čista krpa
Polir pasta
Vosak

Pre nego što počnemo sa objašnjavanjem, moramo vas upozoriti da je ovo samo za ogrebotine koje su skinule lak sa vaših kola, tj. prvi sloj boje. To možete proveriti tako što ćete poprskati vodu i sapunicu na ogrebotinu, ako ogrebotina trenutno nestane, to je znak da je ona samo površinska.

Uzmite krep traku i obeležite mesto gde se nalazi ogrebotina. Pokvasite ogrebotinu i uzmite šmirglu od 3000. Šmirglu takođe pokvasite i srednjom jačinom šmirglajte po ogrebotini. Šmirglajte sve dok ogrebotina potpuno nestane. Pomerite krep traku za 10 centimetara na gore i dole i zatim celu površinu obradite sa šmirglom od 5000. Takođe kvasite površinu i šmirglu.

Videćete da se ogrebotina potuno skinula, ali da je površina vašeg automobila na tom delu malo maglovita. Sledeći korak je polir pasta. Uzmite polir pastu i namažite zamagljeni deo automobila. Uglancajte taj deo nekoliko puta kako bi povratili stari sjaj.
Kada to završite, usijavanje ogrebotine dovršite sa voskom koji će napraviti zaštitni sloj i koji će popuniti sva oštećenja.

Uglancajte i obrišite sve čistom krpom i videćete neverovatne rezultate.

Pogledajte video klip koji će vam pokazati kako se to pravilno radi.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group