Poslednji Pagani Huayra dobija liveriju inspirisanu Hamiltonom

Nedavno su objavljene prve fotografije onoga što će predstavljati konačnu Pagani Huayra kupe jedinicu ikada kreiranu...

Ovaj posebni automobil se vezuje za generalnog direktora kompanije Prestige Imports, Breta Dejvida, koji je takođe glavni predstavnik italijanskog brenda u Majamiju. Nazvan II Ultimo, ovaj besprekorni Huayra model poseduje srebrnu, zelenu i žutu liveriju inspirisanu Luisom Hamiltonom, popularnim vozačem ekipe Mercedes, u Formula 1 šampionatu. Eksterijer italijanskog hiperautomobila takođe poseduje neke prepoznatljive komponente, uključujući fiksni zadnji stabilizator i krovnu konstrukciju.

Baš kao i kod svih ostalih Huayra modela ikada proizvedenih, enterijer putničke kabine ovog poslednjeg kupe automobila predstavljaće pravo umetničko delo. Fotografije koje vidimo u galeriji otrkivaju nastavljanje zelene i žute kombinacije boja viđene na karoseriji, koja takođe donosi brojne otvorene aluminijumske i karbonske komponente. Dodatno, par prelepih belih, kožnih sedišta kompletira celokupan dizajn.

Kao i svih ostalih 99 Huayra kupe modela iz linije, uključujući i BC varijante, Ultimo će dobiti šestolitarski V12 motor duplog turbo punjenja, koji je dobar za 720 Ks i 1.000 Nm obrtnog momenta, a za čiju je izradu, kao i do sada, bio zadužen Mercedes-AMG.

Međutim, ovo neće biti kraj Pagani Huayra priče. Italijanski proizvođač automobila već je započeo stvaranje Huayra Roadster linije, koja će takođe biti ograničena na sto jedinica. U budućnosti, Huayra BC Roadster se takođe nameće kao opcija, dok su nam nedavno stigle informacije o tome da bi potpuno električni Pagani trebalo da stigne na tržište do 2025. godine.

Prema tome, Pagani će i dalje, na svu sreću, nastaviti da kreira svoje bravure u ovoj, verovatno najlepšoj porodici automobila na svetu, a mi ćemo nastaviti da uživano u njima, makar na fotografijama.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group