Rolls-Royce predstavio najskuplji automobil ikada

Novi kabriolet dolazi sa Christofle of Paris setom posuđa, frižiderom i velikim suncobranom u svom zadnjem delu…

Rolls Royce brend je uvek neodoljivo stidljiv kada se radi o objavljivanju cena njihovih bespoke limuzina, ali ipak, budući da je neverovatno dekadentni Boat Tail model inspirisan Rolls Royce Sweptail automobilom od 13 miliona dolara iz 2017.godine, postavši kompleksniji od njega, možemo slobodno reći da će on sa lakoćom odneti titulu najskupljeg novog automobila ikad – ova titula trenutno pripada Bugatti La Voiture Noire, koji je prodat po ceni od 18.7 miliona dolara. Veličanstveni kabriolet nazvan je po svom suženom zadnjem kraju, kreiranom u stilu koji potiče iz dvadesetih godina prošlog veka, kada su modeli poput Auburn 851 Speedster i Bentley Speed Six Boat-Tail bili glavni hit.

U ranim danima ovog dizajna, inžinjeri bi jednostavno fiksirali trup broda na kotrljajuću šasiju automobila, kreirajući modele inspirisane nautičkom temom. U pitanju je dizajn koji je graciozno nestao i povukao se u istorijske spise, sve do sada.

Novi Rolls Royce Boat Tail dugačak je 5.80 metara i baziran je na specijalnoj aluminijumskoj platformi, koju dele Phantom, Cullinan i novi Ghost modeli, dok takođe koristi isti 6.75 litarski V12 motor. Osim toga, veličanstveni automobil je dekorisan bolje od bilo kog Rolls Royce modela koji postoji.

Model koji prikazujemo u galeriji jedan je od tri različite Boat Tail verzije koje su skoro ručno kreirane po narudžbini, a veruje se da je vlasnik ovog, misteriozni čovek koji se bavi muzikom. Najprimamljiviji detalj ovog vozila je ogromna, ručno oslikana Azur plava hauba, koja gradijentom poprima svetliju nijansu. Napred, oslikana Rolls Royce Pantheon rešetka zamenila je tradicionalni finiš nerđajućeg čelika po prvi put u modernoj eri.

U zadnjem delu, pregrade koje se mogu otvarati fiksirane su na sredini, a otvaraju se poput krila leptira, otkrivajući čitav niz pogodnosti, poput dualnog hladnjaka za šampanjac koji je specijalno dizajniran za omiljeno vino vlasnika Armand de Brignac vintage. Sa druge strane, nalazi se set posuđa Christofle of Paris, pri čemu je na svakom od komada gravirano ime automobila. Kavijar zadržava svoju idealnu temperaturu zahvaljujući frižideru unutar automobila.

Vrhunski detalj je, svakako ćete se složiti sa nama, suncobran koji svoje mesto pronalazi u zadnjem delu automobila, stvarajući izobilje hladovine. Sa osovinom od nerđajućeg čelika i aluminijumskom spojnicom, tekstil se širi preko karbonskih šipova.

Rolls je sarađivao sa švajcarskim brendom House of Bovet, kako bi kreirali “njegov i njen” sat za par koji poseduje ovaj automobil. Glavna dekoracija minimalističke kontrolne table je prostor za ubacivanje jednog časovnika.

Muški časovnik ima nebeski dezen, koji imitira zvezdano nebo iznad mesta njegovog rođenja. Titanijumska fioka ispod sata dizajnirana je da u sebe primi još jedan časovnik, kako objašnjava Aleks Ines, direktor Coachbuild Design odseka brenda.

“Jedna od sjajnih karakteristika voženja Rolls Royce modela je njegovo lagano upravljanje i tanani volan. Klijent za kog smo kreirali ovaj model voli da skine svoj ručni sat kada vozi, a ne dopada mu se ideja da ga drži negde, gde mu nije na vidiku”.

Boat Tail je kabriolet četvorosed, sa tendom koja će vam dobro doći u slučaju iznenadnog pljuska, dok uz automobil ide i modularni karbonski krov koji ga pretvara u predivni kupe.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group