Ruskom milijarderu u okviru "sankcija" na Sardiniji oduzet blindirani Maybach

Evropska Unija je potpuno poludela tako da rat koji se vodi između Rusije i Ukrajine nije poštedeo ni jednu sferu ljudskih života...

Poslednja u nizu zaplena dogodila se ruskom oligarhu Ališeru Usmanovu, kome je na Sardiniji oduzet blindirani Mercedes-Maybach model vredan 600.000 evra.

Sudeći prema italijanskoj publikaciji Corriere della Sera, vozilo je zaplenjeno u okviru sankcija koje su pokrenute protiv ruskih biznismena, koji navodno imaju bliske veze sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Prema italijanskim vlastima ovo vozilo bi moglo biti korišćeno za prevoz stranih zvanica tokom tajnih poseta Sardiniji, uključujući i samog Putina. Ono bi takođe moglo biti korišćeno od strane bivšeg predsednika Rusije, Dimitrija Medvedeva ili Putinovih ćerki.

Mercedes-Maybach S 650 Guard VR10 poseduje velike gume koje mogu izdržati težinu vozila, može trpeti eksplozive i metke ispaljene iz automatskog oružija i dizajniran je da bude korišćen čak i kada je zahvaćen plamenom. Stakla ovog modela debela su četiri inča i zahtevaju pneumatske motore kako bi se otvorila i zatvorila, dok se vrata jedino otvaraju putem hidrauličnih klipova.

Čitava ova mašina je blindirana, dok njena VR10 oznaka znači da je ona kreirana na taj način kako bi izdržala i eksplozive. Sudeći prema kompaniji Mercedes, luksuzni sedan može izdržati udare dve ručne granate istovremeno.

Za pokretanje ovog petotonskog čudovišta zadužen je šestolitarski V12 motor, dobar za 612 ks. Automobil takođe poseduje i alarm koji probija bubne opne i može biti aktiviran od strane putnika, komunikacioni sistem i na kraju, punu vazdušnu filtraciju u slučaju napada gasovima.

Za Usmanova je rečeno da poseduje uske veze sa Arzachena, administrativnom uporavom Porto Červa, gde je on počasni građanin. Ovaj Mercedes je kupljen na Sardiniji 2018. godine za 600.000 evra.

Šezdesetdevetogodišnji biznismen prethodno je bio deoničar u fudbalskom klubu Arsenal i u jednom momentu je bio najbogatiji čovek u Velikoj Britaniji. Usmanov je prema Forbsu težak oko dvadeset milijardi dolara, dok njegovu drugu zapljenjenu imovinu na Sardiniji čini još šest autombila i kompleks u zalivu Pevero vredan 18,9 miliona dolara, nedaleko od Porto Červa.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group