Fun - Video klipovi

Da li je ovo prvi leteći čovek?

Vins Refet, poznatiji kao Džetmen, stavio je na leđa raketna krila i vinuo se u nebesa...

Ljudi su oduvek imali vizije i maštanje o letenju, a moderni čovek se neverovatno prilbižio ostvarenju ovog sna. Iako već 100 godina imamo avione i iako smo posetili i druga nebeska tela, čovekova želja za letenjem ostaje ista i svi mi potajno krijemo želju da se vinemo u nebesa i da raširimo naša krila.

Iako je za mnoge to naučna fantastika, Džetmen je uspeo da u Dubaiju pokaže da leteći čovek uopšte nije toliko fantastična ideja. Ovaj čovek je na svoja leđa zakačio raketna krila kojima je prvo levitirao,a zatim se neverovatnom brzinom vinuo u nebesa, gde je za samo 30 sekundi prešao razdaljinu od jednog kilometra.

On se kretao brznom od 250 km/h, što je neverovatno i uspeo je da bude na nebu 3 minuta, posle čega se bezbedno spustio.

Vins Refet kaže da je ovo budućnost čovečanstva i da će za 50 godina svako moći da poseduje sličnu napravu kojom će prelaziti manje razdaljine. On kaže da je ovakav let još uvek jako nebezbedan i rizičan, ali da će tehnololgija odraditi svoje i da će čovek za pola veka sigurno osvojiti nebo i da će kola postati stvar muzeja, a da će ovakva raketna krila biti popularna poput modernih električnih trotineta.

Pogledajte ovaj neverovatan video klip i let Džetmena kroz nebo Dubaija:

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group