Fun - Video klipovi

VIDEO: Asteroidi koji prete našoj planeti

Pogledajte koliko su velika ova nebeska tela kada se uporede sa veličinom Njujorka...

3D animator, Alvaro Garsija Montoja, odlučio je da napravi video klip kojim će ljudima prikazati koliki su i kako izgledaju asteroidi koji predstavljaju pretnju po naše čovečanstvo. Najmanji asteroid nosi naziv TC3 i ima prečnik od 4 metra, dok je najveći asteroid Ceres i ima prečnik od skoro jedan kilometar.

Naučnici su dokazali da asteroid prečnika od samo 60 metara može da uništi čitav grad i da izazove snagu koja bi mogla da se uporedi sa snagom 1000 nuklearnih bombi, i ovakav asteroid bi sa lakoćom ubio oko 1.3 miliona ljudi, naročito ako bi udario u grad kao što je Njujork.

Veći asteroidi koji imaju prečnik nekoliko stotina kilometara bi ozbiljno ugrozili planetu, a neki bi čak verovatno i doveli do potpunog uništenja života na planeti.

Ovaj klip savršeno pokazuje koliko smo mi i naša planeta mali i koliko su zapravo velika nebeska tela koja se svakodnevno kreću pored nas neverovatnim brzinama.

https://www.boredpanda.com/size-of-asteroids-alvaro-gracia-montoya/

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group