Brutalna uloga koja je Stivena Grejema zamalo oterala iz glume

Britanski glumac Stiven Grejem umalo nije napustio glumu zbog svoje nasilne uloge u naslovu This Is England...

Četrdesetosmogodišnji glumac izjavio je da se potpuno izgubio kada je igrao rasističkog bandita Endruja Komboa Gaskojna u epskoj seriji iz 2006. godine. Jedan od najbrutalnijih momenata koji proganja glumca uključuje scenu iz istoimenog filma u kojoj njegov karakter nemilosrdno prebija lika tamne puti. Dajući izjavu za novinare, glumac je rekao: "Ovo mi je potpuno promenilo život. Potpuno sam se izgubio u ovom karakteru".

Kako je glumac priznao, zbog intenzivne prirode njegove uloge, on je često plakao i potpuno psihički rastrojen se vraćao u svoj stan i svojoj ženi tokom snimanja. "Za mene, ovo je bio momenat kada sam naučio da se potpuno predam ulozi koju igram", dodao je Grejem. "Nakon This Is England nisam mogao da nađem posao. Oko osam meseci nisam mogao dobiti audiciju. Zamalo se nisam oprostio sa glumom i otišao da radim sa mladima".

Grejem je takođe naveo da je trpeo dosta uvreda i zlostavljanja na rasnoj osnovi kao mali, zbog toga što je njegov deda bio sa Jamajke. "Ja sam mešanac. Kao dete nazivan sam užasnim imenima, koje ne želim čak ni da ponovim, pored nadimka "mali majmunčić" koji je bio najblaža varijanta." Međutim, glumac iz legendarnog Snatch naslova, rodom iz Kirkbija, odlučio je da ostane u svetu glume i kasnije pruži izvanredne performanse u Line Of Duty i The Irishman naslovima, između brojnih drugih.

This Is England je izvrstan i prilično brutalan naslov koji se oslanja na istinite i veoma uznemirujuće društvene odnose modernog društva i vrlog zapada, koji se vekovima natapao krvlju robova i predstavlja mesto koje stvara raskole i granice među ljudima, kojima je iovako previše siromaštva i bede koje nameće civilizacija, ostavljajući iza sebe čisto ludilo, nasilje i slepu mržnju koja ruši svaki san.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group