Ko je čovek visok preko dva metra koji se krije iza svih holivudskih čudovišta i džinova

Zamislite da ste visoki preko 213 centimetara i da vam ljudi stalno govore kako vaše telo može biti vanzemaljac, div ili Čubaka...

Ovo je životna priča na kojoj je Ijan Vajt izgradio svoju karijeru, dugu već sedamnaest godina. Možda ga do sada niste primetili, ali ste ga gotovo sigurno videli na velikom platnu ili malom ekranu, bilo da se radi o Alien ili Predator naslovu. 213,36 centimetara visok, Vajt je uvek bio pozivan da glumi visoke, često i veoma zastrašujuće likove iz fantazija i naučno-fantastičnih televizijskih i bioskopskih naslova.

Međutim, pre nego što je postao jedan od najboljih glumaca za različita stvorenja u Holivudu, Vajt je bio samo običan čovek natprosečne visine. On je igrao košarku širom Evrope tokom devedesetih i dvehiljaditih godina, kada je stigao poziv niotkuda, promenivši njegov život iz korena.

"Jedan direktor kastinga upratio me je putem košarkaške ekipe u kojoj sam igrao tokom nekoliko godina", izjavio je Vajt. "Ona mi je prišla i rekla, 'slušaj, da li bi želeo da dođeš na jednu audiciju, jer mi trenutno tragamo za nekim baš kao što si ti kako bi igrao jednu ulogu u našem ostvarenju'." Ovaj džin je dobio svoju prvu ulogu i to - ni manje ni više - nego Predatora, u naslovu  Alien vs. Predator.

Vajt nije nikada glumio pre toga, ali je bio gotovo iste visini kao i originalni glumac iza maske Predatora, Kevin Piter Hal, a kao i on imao je istu visoku, vitku i potpuno fit fiziku. Kako se ispostavilo, za ovu ulogu prethodno iskustvo nije bilo ni približno bitno kao prava građa i fizička sprema. Vajt je gledao prethodne Predator naslove tokom vikenda i pojavio se na audiciji.

"To je bio najvreliji dan u godini i nalazio sam se u malom studiju u blizini Kings Kros Stanice. Dali su mi ronilačko odelo i kostim Predatora postavljen na konopcima i rekli, 'u redu, sada počni da trčiš'. Nakon četrdeset minuta naredili su mi da stanem. Upitali su me kako se ja osećam oko svega ovoga, na šta sam odgovorio da bih bio lažov kada bih rekao da je lako, ali da sam istovremeno siguran da ja to mogu. To je bila čitava audicija."

Na ovaj način je startovala gotovo dvadeset godina dugačka karijera u kojoj je ovaj čovek igrao vanzemaljce, čudovišta i džinove. Njegova uloga Predatora vodila je dalje do prilika koje su ga ubacile u naslove kao što su Harry Potter, Star Wars i Westeros. "Nikada nisam prilazio svojim karakterima kao zverima i čudovištima. Uvek sam ih posmatrao kao posebne likove. Oni su heroji u svojoj ličnoj priči", dodao je Vajt.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group