Koliki je Džejms Gandolfini laf zapravo bio

Pokojni velikan Džejms Gandolfini platio je više od pola miliona dolara svojim kolegama tokom snimanja serije Sopranovi...

U novoj knjizi, nazvanoj Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers, Džejms Endrju Miler otkrio je interesantan podatak, opisavši situaciju u kojoj je glumac dao po 25.000 dolara svakom glavnom članu glumačke postave kako bi ih zaštitio tokom dugotrajne ugovorne bitke.

Pedesetjednogodišnji glumac čije je srce nažalost stalo 2013. godine, imao je svoje razloge za isplatu ovliko velike sume, kako je preneo New York Post. Sudeći prema novinarima, poteškoće su nastale sa neslaganjima vezanim za ugovore i kada je Gandolfini zahtevao da se njegova plata poveća zbog igranja glavne uloge. Nakon što je zaradio čistih pet miliona tokom prve dve sezone, emitovane 1999. godine, Gandolfini je uspeo da se izbori za duplo veću sumu u trećoj sezoni.

Međutim, kako Miler tvrdi, glumac i njegova ekipa nisu bili zadovoljni i kako su sezone prolazile oni su zahtevali plate od dvadeset miliona po sezoni. Pre nego što je šesta sezona popularne serije bila zaključena 2007. godine, Gandolfini je već podneo nekoliko optužbi vezanih za ugovor protiv kuće HBO, tokom kojih je navodno nekoliko puta zahtevao i raskid ugovora kako bi uspeo da se izbori za svoje uslove.

HBO je potom podneo kontra-tužbu tešku masivnih sto miliona dolara. „Džim je bio brilijantan glumac, ali i veoma komplikovan čovek za saradnju“, izjavio je jednom prilikom predsednik HBO kuće, Majk Lombardo, tokom intervjua datom Mileru. Gandolfini je u jednom momentu prestao da dolazi na setove, na šta je bivši izvršni direktor HBO mreže, Kris Albert, odgovorio kažnjavanjem ostatka ekipe.

Kako je Miler dalje naveo, ovo nije dobro prošlo, ali glumac nije želeo da uništi svoju vezu sa kolegama, niti da im zavrne izvore prihoda, pristajući na kraju na ponudu od 13 miliona dolara. Tada je Gandolfini ispisao čekove od 33.000 dolara svakom glavnom članu glumačke postave kako bi se iskupio za sve što se dogodilo, izjavljujući tada: „Veoma mi je drago što se Sopranovi vratiti. Ovo je serija koju volim da radim sa ljudima sa kojim volim da radim“.

Istovremeno, njegov kolega sa snimanja Stiv Šapira izjavio je za WFAN stanicu: „Koliko god da je bio dobar glumac, on je bio još bolji čovek. Darežljiv, široke ruke i pravedan. On je nama šesnaestorici na kraju dao po 33.000 dolara pojedinačno. U četvrtoj sezoni svako od regularnih članova postave dobio je po ček uz izjavu ’hvala vam svima što ste ostali uz mene’. Ovo je bilo kao da je svakome od nas kupio po automobil“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group