Na koji je način Tom Kruz bio uvučen u stvaranje Top Gun naslova

Voleli ga ili ne, Top Gun predstavlja jedan od najikoničnijih filmova osamdesetih i jedan od naslova koji je zabetonirao reputaciju Tom Kruza u glavnoj kasti holivudskih glumaca...

Međutim, Tom Kruz je u početku oklevao i nije bio previše  prihvatiti ulogu u ovom klasiku, iz razloga što se nalazio u delu karijere kada je zaista morao misliti o svojim izborima kako bi se njegov status A glumca održao.

Producent Top Gun naslova, Džeri Brukhajmer, razgovara je sa medijima vezano za ovaj film povodom njegove trideset i pete godišnjice, otkrivajući na koji je maestralan način tih osamdesetih uspeo da ubedi glumca da krene opasnom stazom.

"Zapravo, bilo je lako", izjavio je stari filmadžija. "Želeli smo Toma nakon što smo videli Risky Business, jer je posedovao sve što je nama bilo potrebno. Uspeli smo da organizujemo njegov dolazak do Naval Air Facility baze u kalifornijskom gradu El Centru.

"Tom je došao do na svom motociklu i u to vreme je upravo završio snimanje filma Legend, Ridlija Skota, kosa mu je bila dugačka i vezna u rep. Svi koji su bili tamo pogledali su ga i pomislili - priredićemo ovom hipiju dobru predstavu."

"Organizatori sastanka odveli su Kruza do jednog F-14 aviona i ubacili ga u kokpit, nakon čega je pilot izveo brojne manevre i trikove u vazduhu, okrećući ga okolo kako bi osigurao da više nikada ne poželi da se vrati. Međutim, dogodilo se sasvim suprotno."

"Nakon sletanja, glumac je otišao do govornice i pozvao me izjavljuljući - 'Džeri. Ja snimam ovaj film. Već ga obožavam'. On je i sam postao neverovatan pilot. Sada može leteti gotovo svakim avionom koji je ikada kreiran."

Brukheimer je takođe govorio i o tome kako Mornarica nije želela da ima bilo šta sa filmom sve dok se on nije našao sa njnim čelnicima, a čak ni Paramount studio nije bio preterano entuzijastičan po pitanju njegove budućnosti u početku.

Na kraju, ovaj film je završio kao veliki uspeh, stvarajući neverovatnu reklamu, koja je dovela do porasta prijava u Američku Mornaricu od 500%, tako da se ovoga puta vojska potpuno slaže sa snimanjem dugo očekivanog nastavka, jer on može biti još više od pomoći, sudeći prema producentu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group