Obožavaoci Simpsonovih ubeđeni u njihovo predviđanje metaverzuma deceniju ranije

Ljubitelji legendarnog crtanog serijala Simpsonovi, raspravljaju oko toga da li je njihov voljeni crtani film predvideo metaverzum...

Od predviđanog porasta popularnosti aplikacija za zabavljanje, do inauguracije Donalda Trampa, dugogodišnja američka sitkom crtana serija često je hvaljena zbog svog zlokobnog uvida u budućnost. Kao i do sada, ljubitelji ove serije sugerišu da su jednoj epizodi, imena Holidays of the Future, Simpsonovi predvideli razvoj Metaverzuma, čiji je projekat na kraju pokrenuo izvršni direktor kompanije Facebook, danas poznatije kao Meta, Mark Zekerberg.

Holidays of the Future praktično predstavlja istu sliku koju je nedavno virtualno svetu predstavio Mark Zekenberg lično u Kaliforniji, nakon čega su ljubitelji serije automatski krenuli da povlače paralele i tvrde kako je njihov voljeni crtani film zapravo predvideo svet virtuelne realnosti. Spajanje ljudske svesti sa mašinama predstavlja veoma popularan koncept vezan za virtuelnu realnost, odnosno njen koncept koji je ipak toliko često opisivan i razvijan u mašti pisaca i režisera da je njena primena u nekoj budućnosti gotovo neizvesna.

Zaključak brojnih ljudi jeste da život deluje kao da ima način za predviđanje ovakvih stvari prirodno tokom vremena, bilo da se radi o namerno prediktivnom programiranju ili ne. Simpsonovi su prvi put smisleno počeli da predviđaju budućnost pre 32 godine, dok njihovo poslednje takozvano predviđanje definitivno neće biti ni poslednje takođe, sa kreatorima ovog programa koji su nagovestili na koji način ova serija mogla da predviđa budućnost toliko dugo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pubity (@pubity)

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group