Preminuo legendarni gitarista VAN HEJLEN

Edi Van Hejlen, preminuo je u 65. godini od posledica kancera...

Van Hejlen je jedan od najupešnijih, najpozatnijih i najuticajnijih gitarsita svih vremena i još jedna nesrećna žrtva koja nas je prerano napustila usled opasne bolesti.

"Ne mogu da verujem da moram da ovo da napišem, ali moj otac Evard Lodevijk Van Hejlen izgubio je jutros dugu i tešku bitku s rakom", naveo je u tvitu Volfgang Van Hejlen, sin legendarnog gitariste koji je sa ocem svirao i koji je bio basista benda Van Halen.

Van Halen je jedan od najvećih rok bendova 80- ih godina, a sam Edi Van Hejlen doneo je revoluciju u klasičnoj rok i metal muzici uvodeći nove tehnike sviranja i melodije koje su se godinama kopirale.

Fanovi slavnog gitariste su u neverici i ne mogu da veruju da njihovog heroja više nema, ali su svesni da će on ostati besmrtan u muzici koju je kreirao i u remek delima koju svi možete naći kada ukucate dve reči koje glase VAN HALEN.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group