12. Weekend Media Festival u Rovinju od 19 – 22. septembra

Pod sloganom "Mir, ljubav i komunikacija” i generalnim pokroviteljstvom Adris grupe, 12. Weekend Media Festival od 19. do 22. septembra u Rovinj donosi duh legendarnog Woodstocka. Najveći regionalni medijski festival ove će godine prirediti hommage nezaboravnom američkom muzičkom festivalu kroz rasprave o nikad zanimljivijoj i bržoj transformaciji medijske industrije i zalaganjem za slobodu odlučivanja.

Kako se društvo menjalo tih turbulentnih '60-ih godina prošlog veka kada je Woodstock održan, tako se danas rapidno menja svet medija i marketinga. Promene su uzbudljivije nego ikada, pa upravo promatramo živu transformaciju medija. 

Netflix je doneo čitav niz novih streaming servisa, proizvodnja kvalitetnog sadržaja je življa nego ikad, a sport postaje gotovo jedini sadržaj koji zahteva live broadcast i time mu neverovatno raste cena.  Iako i dalje nezaustavljivo rastu, Facebook i Google su u defanzivi pred techclashom, Apple se uključuje u medijski svet, agencije se ubrzano transformišu, ali još nije sasvim jasno u šta...I kroz ovaj Weekend ćemo nastaviti detaljno raspravljati o jednoj od najzanimljivijih transformacija jedne industrije u istoriji. Materijala imamo jako puno“, najavio je direktor programa festivala Nikola Vrdoljak.

Cela decenija društvenih previranja i sveopšteg bunta kulminirala je upravo na Woodstocku. Gotovo pola miliona ljudi na blatnjavoj livadi, nestašica hrane i vode, zakrčene ulice, psihodelične droge... ali ipak, on je u istoriji ipak ostao zapisan kao festival mira, ljubavi i muzike koji je pokazao da je moguće menjati svet.

"S obzirom na danas aktualne društvene teme u Hrvatskoj, na 50. godišnjicu Woodstocka više nego ikad nam treba osnovna poruka festivala: Peace & Love. Zato Weekend Media Festival u svom 12. izdanju duh Woodstocka prenosi u novi milenijum te Weekend postaje festival mira, ljubavi i komunikacija", objasnio je direktor festivala, Tomo Ricov.

Pripreme su u punom jeku. Early bird kotizacije već su u prodaji i do 1. maja mogu se kupiti po ceni od 1.250 kuna + pdv. Ove godine novost je Weekend paket koji omogućava rezervaciju smeštaja & kotizaciju.  Svi marketingaši svoje radove mogu prijaviti na osmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove predstaviće najvažnija regionalna digitalna nagrada - SoMo Borac.

Osim po provokativnim i konstruktivnim raspravama o trendovima u medijskoj industriji, najveći regionalni festival komunikacija poznat je i kao mesto najbolje zabave. Ove godine donosi genijalno osmišljen muzički program u duhu Woodstocka, iz vremena kad je muzika postala umetnost i sredstvo otpora. Vidimo se, kao i svake godine, u staroj Fabrici duvana u Rovinju.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group