Amber Herd želi novo suđenje protiv Džonija Depa

Pravna borba između Džonija Depa i Amber Herd deluje da nije završena još uvek, sa advokatskim timom zvezde Aquaman naslova koji pokušava da organizuje novo suđenje...

U sudskom podnesku na 43 stranice podnetom u Virdžiniji 1. jula, Herdin advokatski tim je zatražio da se presuda koju su doneli porotnici u naširoko emitovanom suđenju za klevetu ili poništi ili odbaci, ili da se nastavi sa novim suđenjem.

Prošlog meseca, porota je presudila u korist Depa, naloživši Herdovoj da plati zvezdi Pirata sa Kariba 15 miliona dolara odštete zbog tvrdnji o porodičnom zlostavljanju koje je ona iznela u tekstu za Vašington post 2018. godine, za koji je sada čitavom svetu jasno da je bio obično klevetanje Depa.

Sudija je kasnije ograničio optužbe na 10,35 miliona dolara, a u posebnoj presudi Herdovoj je dosuđeno 2 miliona dolara odštete putem protivtužbe. Međutim, u novom podnesku Elejn Bredehoft tvrdi da je suma koju Herd mora da plati preterana kao zakonska stavka, jer navodno nema dokaza koji bi potkrepili presudu.

Ona je takođe tvrdila da odšteta Depu nije nastala zbog pomenutog članka, jer se njegov pravni tim fokusirao na događaje iz 2016. godine. Drugi deo govori o činjenici da članak The Vashington Post publikacije ne navodi ime glumca – argument koji se navodio u više navrata tokom nedavnog suđenja.

Argumenti koje Bredehoftova iznosi uključuju sugestiju da Dep nema pravo na odštetu za bilo kakvo ponašanje pre članka, dok takođe sugeriše da su presude o tužbi i protivtužbi nedosledne i da ih stoga treba poništiti, ali i to da Dep navodno nije predočio dokaze stvarne zlobe njegove bivše.

Bredehoftova zaključuje: „Gospođa Herd sa poštovanjem traži od ovog suda da poništi presudu porote u korist gospodina Depa i protiv gospođe Herd u celini, odbaci tužbu ili alternativno, naredi novo suđenje. Gđa Herd traži dalje od ovog suda istragu potencijalno nepravilne porotničke službe i preduzme odgovarajuće mere koje su opravdane rezultatima istrage."

Ubrzo nakon što je presuda doneta početkom juna, Herdin portparol Alafair Hol najavio je planove za žalbu u izjavi datoj New York Times publikaciji, iako tada nije bilo jasno na kojim osnovama će se žalba zasnivati. Herdova je jasno istakla kako nije zadovoljna rezultatom suđenja u izjavi objavljenoj nakon presude, opisujući sebe kao "razočaranu" i tvrdeći da postoji "tona dokaza" koji potkrepljuju njene tvrdnje.

„Slomljena sam što ovolika količina dokaza ipak nije bila dovoljna da se suprotstavim nesrazmernoj moći, uticaju i vezama mog bivšeg muža“, napisala je Herdova. Depov advokat je, međutim, odbacio nedavnu žalbu, rekavši za Courthouse News da je to upravo ono su oni očekivali, ali ništa od preterano suštinskog značaja.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group