Herojskim potezom spasio ženu iz ajkulinih čeljusti

Jedna surferka spašena je od napada ajkule kada je njen muž izudarao ovu opasnu životinju po nosu...

Šantel Dojle otkrila je medijima kakav je osećaj kada vas gricne velika bela ajkula, nakon petnaest meseci oporavka na intenzivnoj nezi. Ova morska neman uhvatila je ženu za butinu i nije želela da je pusti, nakon čega se Šantel uplašila da će je odvući pod vodu i udaviti ispod. Njen muž Mark tada se nalazio na svega devet metara iza na svojoj dasci i video je sve što se dogodilo.

"Jednostavno sam bacio dasku i doleteo do nje ni sam ne znam kako, krenuvši sa udaranjem životinje. Jednostavno sam je napucavao najsnažnije što sam mogao nakon čega je popustila svoj stisak i sve što sam želeo jeste da ode, a verujem da je i ona to želela više od bilo čega. Gledao sam ovoj mašini za ubijanje u oko. Ova uspomena će ostati sa mnom dok sam živ, to crno oko." Muž je ciljao u nos ajkule jer je čuo da je ovo najefikasniji način da se otera i da je najosetljiviji deo životinje.

Posle nekog vremena, udarci su postali dovoljni da ajkula pusti njenu nogu i ode svojim putem, nakon čega je Mark odvukao Šantel do obale kako bi dobila prvu pomoć. Kako je žena izjavila: "Mišić, koska, ligamenti, nervi, tetive, sve je bilo iskidano. Veći deo moje noge bio je povređen osim mojih arterija. Da mi je arterija pregrižena, mi danas ne bismo vodili ovaj razgovor".

"Pokušao sam da uputim direkte dole ka njoj, ali se osećalo kao da udarate u zid od cigle, ajkule su veoma jake. Vidite majku svog deteta, vašu potporu u životu i sve što vas čni time što jeste, sve je bila insinktivna reakcija. Skidaj se sa njene noge, bilo je sve što mi se vrtelo u glavi i o čemu sam razmišljao. Samo se skini sa nje." Kako je Mark dodao, njegova žena je pravi heroj zbog toga što je uspela da se popne nazad na dasku i odvesla nazad više od 48 metara do obale, dok joj je krv šikljala iz poderotine na njenoj nozi nastale zbog napada.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group