Italijanski mafijaš u bekstvu uhvaćen zbog svoje ljubavi prema kuvanju

Italijanske vlasti su uhapsile mafijaša koji se sedam godina nalazio u bekstvu, nakon što je policija uspela da ga uprati putem youtube kanala za kuvanje koji je osnovao sa svojom ženom...

Mark Feren Klod Biart uhapšen je prošle nedelje u gradu Boka Čika u Dominikanskoj Republici, gde se krio od vlasti tokom poslednjih pet godina, sudeći prema NBC News. Ljubav prema italijanskoj kuhinji omogućila je policijskim snagama da isprate kriminalca putem interneta i društvenih mreža, dok je njegova ljubav prema paradajzu omogućila organima reda da prepoznaju begunca kao kuvara koji stoji iza kanala.

Pažljivo skrivajući svoju glavu tokom snimanja videa, Biart nije uspeo da sakrije nešto još prepoznatljivije što poseduje na telu - njegove tetovaže.

Policija je izjavila kako veruje da je Biart član ozloglašenog Ndrangheta kriminalnog sindikata, jednog od najzastrašujućih i najmoćnijih u Evropi, poreklom iz regiona Kalabria, na samom špicu čizme i Južne Italije. Prema navodima policije ovaj čovek je tražen zbog trgovine kokainom iz Holandije od 2014. godine.

Biart, star pedeset i tri godine, prethodno je radio u restoranu u Italiji, održavajući neprimetan profil tokom svog boravka na Karibima. Čovek je lokalno jednostavno poznat kao Mark i držao se podalje od italijanske zajednice ove popularne turističke destinacije.

Masimiliano Galaso, oficir Ređa Kalabrije, izjavio je za NBC News da italijanske vlasti nikada nisu prestale da tragaju za Biartom, što se odnedavno pretvorilo i u međunarodnu poteru. Alarmiran youtube aktivnošću njegove žene i naoružan znanjem da je njegov begunac nekada davno radio u jednom restoranu u Italiji, Galaso je izjavio da mu je bilo vrlo lako otrkiti kuvarske snimke i zaključiti da je to ustvari njihov čovek.

Potraga koja je kulminirala hapšenjem mafijaša prošle nedelje u Dominikanskoj Republici, kompletirana je ekstradicijom u Italiju, u koju je sleteo na milanski aerodrom u ponedeljak, zvanično stoji u izjavi policije. Kobni kuvarski kanal startovao je sa radom ranije ove godine, ali više nije aktivan, dok će njegov osnivač ostati u pritvordu do suđenja.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group