Fun - Zanimljivosti

Izbegavajte belo meso koje ima bele linije

Ako ste primetili da pojedini komadi pilećeg belog mesa po sebi imaju bele linije, onda je to znak da takva piletina nije zdrava...

Naučnici su nedavno došlo do zaključka da piletina sa belim linijama po sebi nije zdrava i da ukazuje na to da je kokoška od koje meso potiče bila ne zdrava, da je hranjena nezdravim koncentratima i da je bila drastično masnija nego što treba.

Istraživanja su pokazala da belo meso koje po sebi sadrži ovakve linije potiče od kokošaka koje su imale 224% više masti od normalnih kokošaka, što nikako nije dobro. Pošto se kokoške danas tretiraju različitim  preparatima kako bi bile veće i mesnatije, njihovo meso postaje nezdravije. Takođe, takvo belo meso nema lep ukus, dosta je žilavije i teško prima marinadu, tako da će ukus ovakve piletine biti slab.

Bele linije obično su paralelne i pravilno usmerene i izgledaju kao vlakna koja se prožimaju kroz meso. Zbog toga dobro pogledajte kakvo meso kupujete i izbegavajte piletinu koja izgleda ovako.

Foto:Brightside

V.P.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group