Izgubljeni planinar ignorisao pozive spasilačke službe zbog nepoznatog broja

Sudeći prema Službi za potragu i spašavanje Lejk okruga, jedan planinar startovao je svoj put preko Maunt Elberta sa južnog prilaza planini oko devet ujutru po lokalnom vremenu, 18. oktobra, ali se nije vratio u kamp u osam uveče kako je planirano...

Neuspešni pokušaji da se sa nestalim planinarom stupi u kontakt putem mobilnog telefona, doveli su do toga da petolčana ekipa spasilaca krene u potragu i češljanje terena, koje je bilo potpuno neuspešno, tokom pet sati. Sledećeg jutra, tročlana ekipa tragala je za ovim čovekom dva ipo sata, saznavši na kraju da se on vratio u njihov planinski smeštaj, naveli su lokalni mediji.

Ovaj planinar je naglasio da je odlutao sa staze kada je pala noć i proveo je njen ostatak tragajući i pokušavajući da se vrati na pravi put. Kada se vratio, naišao je na nekoliko staza i pokušao je da locira onu pravu, konačno stižući do njihovog automobila sledećeg jutra, oko dvadeset i četiri časa od kada je krenuo u svoju neplaniranu pustolovinu. On nije znao da je čitava potraga pokrenuta kako bi se bezbedno vratio u kamp.

Sve ovo ne bi bilo toliko čudno, da ovaj planinar nije potpuno ignorisao uzastopne pozive upućene od strane spasilačke službe, zbog toga što mu broj nije bio poznat. Lokalne vlasti Kolorada upozorile su sve planinare i naglasile da je veoma bitno da se jave na brojeve koji im nisu poznati, jer postoji šansa da su to ljudi iz spasilačke sluzbe, koji pokušavaju da ih vrate bezbedno u njihove kampove.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group