Mama koja ne voli analni seks ne želi da njena deca čitaju o tome

Sastanak jednog školskog odbora dobio je neobična preokret kada je jedna mama stala na podijum i počela da govori o knjizi eksplicitnog sadržaja, sa pominjanjem analnog seksa, koju je zatekla u školskoj biblioteci...

Ovaj sastanak održao se u Ostinu, sa programom rasprave o problemima nastalim pandemijom, ali je Kara Bel izašla na govornicu potpuno menjajući temu, startujući priču o knjizi maloletnike 'Out of Darkness'. Ona je pročitala nekoliko rečenica iz knjige, koje deluju prilično eksplicitno i potpuno namenjene odraslima, radije nego deci od petog do osmog razreda osnovne škole.

Nakon toga, ova majka se obratila članovima školskog odbora i predstavnicima roditelja izjavivši: "Ne želim da moja deca uče u ovom uzrastu uče o analnom seksu. Nikada nisam imala analni seks i ne želim da imam analni seks. Neću da moja deca imaju analni seks. Želim da počnete da se fokusirate na edukaciju, a ne na javno zdravlje."

Knjiga je napisana od strane Ešli Houp Perez i sudeći prema kratkom opisu, njena radnja se zasniva na ljubavnoj romansi između afroameričkog dečaka i američke devojčice meksičkog porekla u pozadini stravične eksplozije u istočnom Teksasu, koja se dogodila 1937. godine, tokom koje je poginulo gotovo 300 dece i prosvetnih radnika.

Lake Travis Independent School District potvrdio je da je Belin zahtev usvojen na kraju i da je knjiga povučena iz biblioteka dve škole. Glavni čovek za odnose sa javnošću ovog distrikta izjavio je lokalnoj medijskoj mreži KXAN: "Okrug ima pravo da pokrene diskretno i temeljno istraživanje kako bi odredio sadržaj školskih biblioteka. Međutim, naša okružna zaduženja moraju biti sprovođena u maniru koji se nalazi u okviru Prvog amandmana".

"Naši upravni odbori neće uklanjati materijale iz biblioteka kako bi učenicima zabranili pristup idejama sa kojima se naš distrikt ne slaže. Moguće je uklanjanje materijala zbog toga što su oni neumereno vulgarni ili bazirani isključivo na obrazovnoj podobnosti, kao što je slučaj kod ove knjige."

Nakon objavljivanja ove knjige, Houp Perez objasnila je svoj proces pisanja: "Nadam se da su čitaoci gladni priča ljudi sa margina istorije. To je upravo ono što sam želela da postignem sa svojim Out of Darkness naslovom i na neki način se približim ovoj eksploziji. Znala sam mnogo istorijskih detalja, ali sam takođe pokušala da ispričam priče koje reflektuju marginalna iskustava dva lika afričko-američkog i meksičko-američkog porekla".

Deluje da deca ove škole definitivno neće imati priliku da čuju ovu priču, makar ne još neko vreme, dok ne budu dovoljno zreli za ovakve ozbiljne teme.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group