Fun - Zanimljivosti

Najpametniji i najskuplji ovčar na svetu

Odnedavno jedna predivna vrsta pasa odnela je titulu najskupljeg ovčara na svetu, sa jednim svojim primerkom prodatim za neverovatnih 39.980 dolara...

Kim je ime psa koji je prodat samo nekoliko dana pre svog prvog rođendana, obarajući pritom sve rekorde prethodnih prodaja u istoriji. Prema tvrdnjama njegovog vlasnika i trenera, velškog farmera Dui Dženkinsa, pas može samostalno izvoditi sve zadatke nakon jedne demonstracije, dok takođe, može veoma brzo okupiti čitavo stado ovaca ili bilo koje druge stoke, čak i bez nadzora svog vlasnika.

Komentarišući dalje, Dženkins je rekao: “Kim je sjajna podjednako za krupnu stoku i ovce. Postoje neki ovčarski psi koji mogu uraditi to što ona izvodi, ali uglavnom to mogu raditi samo sa ovcama. Pritom, ona sve to čini jako mlada. Veoma je inteligentna”.

Kim takođe ima krzno crvenkaste boje, koja je jako popularna danas. Njen vlasnik je izjavio da mu je mnogo žao što ona odlazi, ali je ubeđen da će joj nove gazde pružiti pravi dom, pun ljubavi i pažnje.

N.Đ.

Izvor: 9GAG

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group