Najpoznatija fotografija letećeg tanjira dobila verziju visoke rezolucije

Fotografija visoke rezolucije na kojoj se navodno može videti NLO, predstavljena je pre više od pola veka i uhvaćena je na nebu iznad Kostarike...

Svako ko je zaintrigiran idejom o vanzemaljcima definitivno je upoznat sa brojnim neretko preterano mutnim fotografijama njihovih navodnih viđanja, ali je veoma teško prevideti objekte u obliku diska poput ovog koji je naša današnja tema, a koji prema svemu sudeći leti iznad vode u ovom slučaju.

Fotografija je originalno uhvaćena putem automatske kamere korišćene u okviru Instituta Nacionalne Geografije u Kostariki, davne 1971. godine, sa vazdušnim fotografom Serđom Loizom, koji je leteo iznad 3.000 metara kako bi mapirao teren. Crno/beli kadrovi su hvatani u intervalima od dvadeset sekundi, sa jednim posebnim koji predstavlja čudan lebdeći objekat iznad Kote jezera, oko 08.25 ujutru po lokalnom vremenu.

Brojna istraživanja sprovedena su vezano za ovaj NLO u Kostariki, dok su naučnici Rikardo Vilčez, dr Ričard Hajns i dr Žak Vale, zaključili da ova fotografija nije rezultat duple izloženosti ili namerne fabrikacije, odnosno montaže. Verzija fotografije visoke revolucije sada je objavljena od strane Estebana Karanza, građanina Kostarike koji sebe putem Twitter platforme opisuje kao NLO entuzijastu.

Sudeći prema UAP Media mreži, Karanza je dobio kopiju originalne fotografije ’kontakta’ od svog pokojnog ujaka, koji je preminuo prošle godine. Njegov ujak je prethodno dobio istu krajem sedamdesetih ili početkom osamdesetih od strane Instituta Nacionalne Geografije. Karanza je poslao fotografiju Michael Strickland Photography fotografskoj laboratoriji u Kanzasu, gde je putem Tango Drum skenera napravljena fotografija visokog kvaliteta, teška 1,7 gigabajta.

Fotografija ovog navodnog NLO opisana je kao jedna od najboljih koje postoje danas. U postu putem svog Twitter naloga, Karanza je objasnio kako se našao sa ljudima iz Instituta Nacionalne Geografije i stupio u kontakt sa tehničarom zaduženim za fotografsku opremu te 1971. godine, u okviru svojih napora da kreira primerak visoke rezolucije prošle godine, objasnivši kako nema razloga da stoji usamljeno na njegovom desktopu.

Istraživački novinar i istraživač NLO fenomena, Lesli Kin, opisala je prethodno ovu fotografiju kao ’najverovatnije najbolju svih vremena u ovom polju’, sudeći prema Costa Rica News mreži.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group