Naučnici na dnu Pacifika pronašli čudan "put od žute cigle"

Naučnici su nedavno došli do neverovatnog podvodnog otkrića na dnu Pacifičkog okeana...

Ekspedicija jednog istraživačkog projekta u okolini havajskih ostrva, otkrila je jezivu konstrukciju na dnu okeana koja izgleda kao put popločan kamenom ili ciglama. Posada Exploration Vessel Nautilus broda pronašla je kamenu formaciju upotrebom operativnog vozila namenjenog istraživanju dubokih voda i vulkanskog grebena u  Lili’uokalani Ridge Seamounts na Havajima.

Cilj ove misije bilo je istraživanje dugačkog procepa u okeanskoj kori, koji svoje poreklo duguje hiljadama podmorskih planina u okeanu zapadnog Pacifika i koje nisu potpuno istražene od strane naučne zajednice. Dokumentacija naučnika otkriva popločani prostor na okeanskom dnu, a ispraćena je snimkom kreiranim širom ove formacije koja deluje kao da je ljudskom rukom kreiran put od žute cigle, sa prepoznatljivim pravougaonim oblicima.  

Reakcija naučnika u momentu kada su otkrili ovu neverovatnu formaciju objavljena je javno i postavljena na YouTube platformi. Jedan od istraživača izjavio je kako se ovde radi o putu ka Atlantidi, dok je drugi komentarisao da je ovo put od žute cigle, sličan onom koji prati Doroti u filmu Čarobnjak iz Oza. Jedan član posade je izjavio kako je ovo potpuno bizarno i nije mogao da veruje u ono što svojim očima posmatra.

Međutim, iako ovo zaista deluje kao neka vrsta natprirodnog ili istorijskog otkrića, posada je zapravo na kraju pronašla logično objašnjenje neverovatne formancije. Snimak koji je postavljen na YouTube opisuje ovu formaciju kao geofizičku i kao primer drevne vulkanske geografije.

Uprkos tome što žuti put od cigle možda nije put do izgubljenog drevnog grada, on je veoma intrigantno otkriće koje će naučnicima omogućiti bolje razumevanje geologije okeanskog dna.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group