Fun - Zanimljivosti

Novozelanđanin crta faluse kako bi upozorio vozače na udarne rupe

Čovek koji crta penise na putevima kako bi istakao udarne rupe i oštećenja tokom tri godine, sada je suočen sa sudskom parnicom...

Novozelanđanin, Geof Upson, primio je poziv od strane policije zbog svojih grafičkih prikaza oštećenja na putevima u Ouklendu, javio je New Zealand Herald. Samoproklamovani radnik zadužen za bezbednost na putevima startovao je sa crtanjem penisa nakon velike frustracije koju je doživeo bezbrojnim pokušajima državne uprave da popravi puteve i zakrpi udarne rupe u okolini njegovog doma u Vaitoki tokom 2018. godine.

Ovaj čovek žalio se brojnim službama zaduženim za ovu problematiku preko dvadeset puta u proseku i konstantno je bio ignorisan. Geof procenjuje da je od tada do danas on nacrtao preko sto penisa. U većini slučajeva on bi crtao krugove oko udarnih rupa dodajući svoj prepoznatljivi svetlo zeleni penis samo u najgorim slučajevima.

Ovaj Novozelanđanin trošio je oko 400 dolara za sprejeve godišnje, ali nikada pre ovoga nije imao problem sa zakonom. Lokalno stanovništvo je podnelo brojne prijave zbog njegovih poslednjih radova na Old Nort Roudu, inicirajući policijsku akciju. Policajci su rekli Geofu da će biti suočen sa mogućom optužbom i da će se oni vratiti po njega.

Transportni zvaničnici u međuvremenu su potvrdili svoje planove optužnice koju će biti podneta na osnovu troškova uklanjanja spreja sa njihovih puteva i umetničkih falusa nacrtanih na asfaltu. Čovek za odnose sa javnošću iza Upreve Saobraćaja Novog Zelanda izjavio je da veruje kako osoba koja ovo radi sebe stavlja u opasnost, izazivajući istovremeno ometanje ostalih vozača. On je naglasio da je među prvima pokrenuo pitanje udarnih rupa na Old Nort Roudu tokom februara ove godine i da je veoma besan što one nisu popravljene.

"Auckland Transport uprava bi trebalo da prestane da brine o tome da li će mene krivično goniti zbog isticanja njenih neuspeha i da se stidi što je dozvolila da se naša putna mreža nađe u ovom stanju", izjavio je optuženi umetnik. Zvaničnici ove novozelandske uprave ističu da su sve rupe na putevima već zakazane za popravku.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group