Originalna kopija Šekspirove kolekcije se prodaje za 10 miliona dolara

Ovo je san svakog kolekcionara...

Ljubitelji književnosti platili bi bilo koju svotu novca kako bi se dokopali kopije iz 1623. godine koja sadrži sastaviljenu dramu Vilijama Šekspira. Jedan bogati kolekcionar, kupio je upravo ovakvu knjigu,koja u sebi sadrži 36 dramskih predstava za skoro 10 miliona dolara!

Jednu od samo šest poznatih kopija kupio je  američki privatni kolekcionar Stefan Loventejl,prodavac retkih knjiga i fotografija iz 19. veka.

Komentarišući svoju kupovinu, Loventejl je u izjavi rekao: „Čast mi je kupiti jednu od samo nekoliko komplikovanih kopija koje sadrže epohalna dela. Šekspir je bio veliki čovek i čast mi je što njegova dela držim u svojim rukama“.

Ova ekskluzivna kopija šekspirovih dela dolazi i sa autentičnim pismom koje je napisao Edmond Malone(Šekspirov učenik s kraja 18. veka) koji potvrđuje da je ovo kopija iz 1623. godine i da ju je on dobio direktno od slavnog pisca.

Foto:Luxurylaunches

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group