Osumnjičeni za ubistvo pokušao da se preda - odbili ga jer nije imao ličnu kartu

Čovek optužen za ubistvo radnika u prodavnici u Istočnom Nju Orleansu našao se iza rešetaka kada je pokušao da se prijavi policiji, ali je inicijalno odbijen jer nije imao regularne isprave…

Frenk Sems i njegov advokat Keli Orians otišli su u okružno tužilaštvo Istočnog Nju Orleansa kako bi započeli legalnu sudsku borbu nakon podignute optužbe za ubistvo. Kada su stigli u zatvor, Oriansova je izjavila da su nju i njenog klijenta zamenici odbili zbog toga što Sems nije posedovao ispravna dokumenta i nije mogao biti identifikovan niti proveren.

"Bila sam toliko frustrirana jer je moj klijent izabrao da učini pravu stvar i tom prilikom naišao na toliko izazova koji su prosto nezamislivi. Ovo je veoma ozbiljna situacija za nas, a mi smo ušli u agenciju koja je zadužena za bezbendost naše zajednice i bili tretirani kao predmet šale."

Kako je izjavila lokalnom listu New Orleans Advocate, nju i njenog klijenta su zbunjeni zamenici okružili zabranjujući ulaz u zatvorske prostorije okružnog suda. "Dešavalo se nešto što je išlo napred nazad, nalik borbi i natezanju u kome sam se našla u toliko čudnoj pozciji da sam morala da se prepirem sa organima reda o tome da li moj klijent ne mora ili mora biti priveden."

Sems nije bio zatvoren sve dok Oriansova nije pokazala zamenicima kopiju novinskog članka sa detaljima zločina i fotografiju svog klijenta koja je bila pokraj njega pričvršćena. "Delovalo je u tom trenutku, kada sam im pokazala članak i njegovu sliku, da su ipak odlučili da zatvore čoveka koji se sam prijavio." Prema policijskim izveštajima, Sems i još jedan čovek, koji se već nalazio u pritvoru, Farnel Džekson, opljačkali su benzinsku pumpu u septembru prošle godine kada je upucan pedesetosmogodišnji radnik, koji je preminuo na licu mesta.

Nedugo nakon ovog neverovatnog događaja, oglasio se i šerif lokalne parohije koji je potvrdio da prilikom ovakvih procedura ljudi koji se sami prijavljuju lokalnim vlastima ne moraju biti identifikovani putem dokumenata, tvrdeći da je čitava konfuzija nastala zbog pogrešnog spelovanja imena optuženog, zbog čega njegova poternica nije mogla biti locirana u kompjuteru. Zbog ovoga, zaposleni su prema navodima zahtevali identifikaciona dokumenta kako bi locirali poternicu.

Šerif tvrdi da je optuženi konstantno pogrešno izgovarao svoje ime, dok se advokat odbrane sa tim nipošto ne slaže. "Frenkovo prezime je Sems. Ovo je vrlo jednostavno ime i prezime." Sems je bivši osuđenik koji je svoju kaznu odslužio u vreme kada su se po izlasku iz zatvora veoma teško dobijala nova dokumenta zbog različitih papira koji su bili potrebni u procesu verifikacije, nalik socijalnom osiguranju i kopiji krštenice. Bivši robijaši u Americi neretko gube ove predmete kada jednom zakorače u ustanovu za održavanje kazne. Ukoliko bude osuđen za ovaj zločin, Sems bi se mogao suočiti sa doživotnom robijom.

N.Đ.

Izvor: 9GAG

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group