Ponuda koju je teško odbiti-Radnik bolnice u Italiji odsutan 15 godina redovno prima platu

Protiv jednog italijana zaposlenog u bolnici podignuta je optužnica zbog nepojavljivanja na poslu duže od petnaest godina, tokom kojih je na redovnoj bazi primao platu...

Sudeći prema BBC News, šezdesetsedmogodišnji muškarac o kome je reč i čije ime i dalje nije objavljeno javno, nazvan je "kralj odsustva" od strane lokalnih medijskih kuća. Javno tužilaštvo u Katancaru navodi da je ovaj čovek prestao da se pojavljuje na poslu i u smenama Ciaccio bolnice, smeštene u južnom delu grada Katancaro 2005. godine. Međutim, ovaj gospodin je nastavio da prima svoju punu platu, sada već više od deceniju ipo.

On je na kraju optužen da je bespravno prisvojio sumu od 538.000 evra u platama, pre nego što je uhvaćen. Čovek je sada sočen sa nekoliko tačaka optužnice, koje uključuju prevaru, iznudu i zloupotrebu službenog položaja. Kao dodatak ovome, BBC News izveštava da je ovaj radnik bolnice pretio glavnom menadžeru kako bi nastavio da dobija svoje isplate na regularnoj bazi kada je ona pokušala da popuni disciplinski izveštaj protiv njega. Ova dama je nakon nekog vremena otišla u penziju, ali je radnikovo odsustvo ostalo neprimećeno od strane njenog nasledika i svih ostalih članova odeljenja za ljudske resurse.

The Guardian donosi informaciju da je još šest menadžera takođe pod istragom zbog sumnje da su odigrali određenu ulogu u omogućavanju njegovog odsustva. Italijanske snage reda pokrenule su opsežnu istragu vezanu za unutrašnja poslovanja ove bolnice. Policijski službenici skupili su dokaze o prisustvu i izveštaje o plati kao i izjave svedoka, kolega iz bolnice, koje su dalje umešale ovog zaposlenog u brojne prekršaje i dela.

Italija je predstavila brojne zakonske mere namenjene borbi protiv prevara i pronevera u javnom sektoru 2016. godine, dodao je The Guardian. Sudeći po ovoj publikaciji, vladina istraga visokog profila pronašla je da su pronevere i ostale forme birokratske korupcije u porastu među članovima javnih sektora Italije. Ova istraga nedavno je otrkila da su brojni vladini službenici iz niza administrativnih organizacija dolazili i prijavljivali svoja dežurstva, kako bi odmah nakon toga odlazili sa posla.

Neki od službenika su navodno napuštali svoja radna mesta kako bi išli u kupovinu, vožnju kanuom ili se družili sa svojim prijateljima, dok su drugi iskoristili prednosti labavih zakonskih regulativa kako bi ujutru ostali duže u krevetu.

N.Đ.

Izvor: BBC News

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group