Ruski par osuđen na 10 meseci zatvora zbog "imitiranja" oralnog seksa na javnom mestu

Moskovski sud osudio je jednog čoveka iz Tajika i njegovu devojku na deset meseci zatvora nakon prilično škakljive fotografije kreirane ispred Hrama Vasilija Blaženog...

Ovaj par je proglašen krivim zbog vređanja osećanja vernika, u slučaju nastalom objavom fotografije Ruslana Bobieva, čije je pravo ime Ruslani Murojonzod, i njegove devojke, inače Ruskinje, Anastasije Čistove, koja se na društvenim mrežama predstavlja kao Asja Akimova, kreirane ispred katedrale na ikoničnom Crvenom trgu. Najkontraverzniji detalj ove fotografije je taj što je Akimova na kolenima simulirajući oralni seks u policijskoj jakni.

Oni su kasnije pronađeni i uhapšeni pod sumnjim da su prekršili zakon koji želi da sankcioniše dvoje koji su na ovaj način uvredili regiligijska osećanja vernika. Desetomesečna kazna tačna mera koja se odnosi na ovaj prekršaj i upravo je ona dodeljena blogerima i influenserima. Bobiev i Akimova predstavjaju prve građane Rusije koji su se našli u zatvoru zbog ovog zakona, jer je poslednjem njegovom prekršiocu suspendovano izdržavanje zatvorske kazne.

Bobiev nije jedini visokoprofilni slučaj slične prirode koji je zadesio rusko zakonodavstvo u poslednjih par nedelja. Početkom prošlog meseca jedan snimak predstavio je rusku OnlyFans porno zvezdu kako flešira golim grudima ka kameri ispred iste ove katedrale. Ruski model, poznatija kao Lola Bunny, kasnije se izvinila svojim pratiocima putem društvenih mreža, na kojima je nastao opšti haos zbog njenog postupka, ali se ona uprkos tome i dalje suočava sa mogućom optužbom.

Zakon o vređanju osećanja vernika donet je 2013. godine, nakon što je feministička grupa Pussy Riot organizovala svoj nastup unutar glavne moskovske katedrale. Tokom 2016. godine ovaj zakon je postao glavna internacionalna vest nakon što je bloger i jutjuber Ruslan Sokolovski, uhapšen zbog igranja, tada globalno popularne Pokemon GO igrice u jekatarinburškoj crkvi.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group