Tigar iz njujorškog Zoo vrta ima korona virus

Ovo je prvi slučaj zaražene životinje ...

Iako je utvrđeno da se korona virus nalazio u nekim vrstama slepih miševa, mislilo se da životinje ne mogu preneti virus na druge i da su druge životinje poput pasa i mačaka imune na ovaj virus. Ipak, sada je utvrđeno da 4-ogodišnji tigar iz njujorškog Zoo vrta ima koronu, što je alarmiralo doktore i veterinare širom sveta.

Tigar je pokazivao čudne simptome i neuobičajno se ponašao, pa su veterinari odlučili da ga testiraju i utvrdili su da ima korona virus. Ovo je za sada prvi zabležen slučaj životnje koja je zaražena ovim virusom i sada pokreće pitanje - da li i životinje mogu masovno da prenose koronu?

Doktori širom sveta bacili su se na zadatak da ovo utvrde, jer ovo može biti preveliki problem. Ogroman broj ljudi ima kućne ljubimce koji svakodnevno izlaze napolje po nekoliko puta, a pošto pse i mačke ne možemo zaštititi kao ljude, postoji potencijalna pretnja od napada korone.

Tigorvi koji s u bili u kontaktu sa zaraženim tigrom takođe su testirani i potvrđeno je da nijedan od njih nema koronu, pa se doktori nadaju da oni možda nisu zaraženi, mada nisu sigurni koliki bi period inkubacije bio kod životinja.

Doktori i veterinari još uvek nisu sigurni da li će ovo dovesti do potencijalne opasnosti, ali savetuju da posle šetnje vaših ljubmaca povedete računa i da im dobr obrišete šape i da takođe smanjite njihov kontakt sa drugim ljubimcima koje sretnete napolju.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group